Deputatul Alexandru Baisanu: „Orice adaugare de taxe e nepotrivita pentru momentul actual al dezvoltarii Romaniei”

Liderul liberalilor suceveni, deputatul Alexandru Băişanu, i-a transmis, joi, ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu că are obligaţia de a colecta taxele de la toţi cetăţenii ţării în mod corect.  „Orice adăugare de taxe e nepotrivită pentru momentul actual al dezvoltării României. Susţin scăderea taxelor şi impozitelor şi mărirea numărului contribuabililor”, a declarat deputatul PNL, într-o conferinţă de presă.

Alexandru Baisanu

Băişanu a spus că nu este de acord cu mărirea taxelor şi impozitelor, arătând că povara va fi tot pe cei care aduc bani la buget, „cei care ţin în spate bugetul României”. El a subliniat că în toată lumea scad taxele şi impozitele şi că nu se poate ca în România să se procedeze invers, prin creşterea acestora. „Nu se pot adăuga noi taxe şi creşterea celor actuale, ci doar o lărgire a bazei de impozitare. E nevoie de o colectare corectă şi la timp făcută de Ministerul de Finanţe”, a spus Băişanu.

În opinia preşedintelui PNL Suceava, în România sunt taxe multe, mari, care nu se plătesc şi e obligaţia Ministerului de Finanţe să colecteze taxele de la toţi cetăţenii. „Problema nu e ca avem taxe puţine şi mici. Problema e că avem taxe multe, mari şi care nu se plătesc. Nu e normal ca unii să plătească şi alţii să nu o facă. E o concurenţă neloială între societăţi. Cei care nu plătesc, îşi permit preţuri bune”, susţine Băişanu.