Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi Falticeni aniverseaza cinci ani de existenta

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni împlineşte vineri, 1 noiembrie 2013, cinci ani de când a primit misiunea de a educa viitorii subofiţeri potrivit standardelor naţionale şi europene, în spiritul respectării şi apărării valorilor democratice.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei fălticenene, în 2008, Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni devine Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni care formează elevi jandarmi ce primesc la absolvire primul grad de subofiţer, cel de sergent major.

„Ulterior vizitelor comisiilor de evaluare din cadrul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, şcoala noastră a primit acreditarea prin ordinul M.E.N. nr.3652/29.04.2013.

De asemenea, în acest an se împlinesc 45 de ani de la înfiinţarea primei unităţi militare în Fălticeni, aparţinând Ministerului de Interne. Activitatea aniversară se va desfăşura vineri, începând cu ora 10.45, la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni”, arată cpt. Irina Airinei.