Liderul PDL din CJ Suceava, Vasile Ilie, cere alocarea de fonduri pentru primăriile aflate în criză financiară


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului PDL din Consiliul Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a solicitat, joi, în cadrul şedinţei CJ Suceava, că în proxima şedinţă este necesar să fie prezentată situaţia financiară a primăriilor, în special a celor în risc de criză financiară.

vasile ilie 2

 El a cerut ca Finanţele Publice să transmită Consiliului Judeţean să prezinte o situaţie financiară exactă a tuturor localităţilor judeţului pentru ca la rectificarea bugetară să fie alocate fonduri astfel încât să fie evitate situaţii de criză financiară sau chiar insolvenţă.

Vasile Ilie a explicat că, potrivit noilor prevederi legale, autorităţile locale pot intra în criză financiară extrem de uşor dacă au obligaţii de plată restante mai mult de 90 de zile, care depăşesc 15 la sută din bugetul general şi că sunt numeroase primării într-o asemenea situaţie.

Liderul grupului PDL din CJ Suceava a arătat că fondurile pentru rectificare vor putea fi asigurate şi din cele 12 milioane de lei reprezentând excedentul realizat de Consiliul Judeţean în primele nouă luni ale acestui an, dar şi din fondul de rezervă.

Neconstatarea crizei financiare la unităţiile administrativ-teritoriale se pedepseşte cu amendă, iar neconstatarea insolvenţei cu pedeapsă cu închisoare de la trei luni la un an.


Intră acum și în grupul de