PNL Falticeni acuza PSD de racolare de membri si nu mai garanteaza functionarea USL in municipiu


Intră acum și în grupul de

Organizaţia Municipală a PNL Fălticeni a solicitat, vineri seara, printr-o scrisoare deschisă, organizaţiei PSD Fălticeni respectarea prevederilor  protocolului de funcţionare a USL la nivel  local, şi încetarea presiunilor făcute de către conducerea organizaţiei PSD pentru schimbarea membrilor PNL aflaţi în funcţii administrative şi politice.

De asemenea, PNL Fălticeni aminteşte colegilor de alianţă că s-a încălcat art.1.1.5, din protocol, conform căruia “Partidele membre ale Alianţei nu vor iniţia sau accepta trecerea de la un partid la altul a membrilor acestora“.

„În aceste  condiţii, nu ne asumăm  responsabilitatea funcţionării corespunzătoare a USL Fălticeni”, se arată în comunicatul semnat de preşedintele PNL Fălticeni, Gheorghe Aldea şi de secretarul PNL Fălticeni, Vasile Amariei.

Scandalul a fost provocat de încetarea mandatului managerului Spitalului Municipal Fălticeni, economistul Mircea Lupu şi numirea ca interimar la conducerea spitalului a medicului Vlad Morariu, membru PSD, care însă s-a înscris în PNL în luna iulie 2012.

adeziune pnl

Primarul PSD al municipiului Fălticeni şi prim vicepreşedinte al organizaţiei municipale PSD, Cătălin Coman, a declarat că s-a politizat foarte mult numirea unui manager interimar la Spitalul Municipal şi consideră că PNL Fălticeni exagerează acuzând PSD de încălcarea protocolului USL.

Primarul a spus că nu a fost nimeni demis şi că managerului spitalului i s-a încheiat contractul, iar el a propus ca interimar, până la organizarea concursului, conducerea să fie asigurată de medicul Vlad Morariu care este membru PSD, iar nemulţumirea PNL este că nu a fost numit interimar fostul manager.

„Discuţia s-a politizat inutil”, a declarat Coman care a subliniat că fostul manager, economist, a fost numit în funcţie când era membru al CL Fălticeni din partea PDL.coman2

Cătălin Coman a reamintit că Lupu a candidat din partea PDL şi la alegerile locale din 2012 şi că el nu a dorit să politizeze această funcţie motiv pentru care managerul a rămas în funcţie până la încheierea contractului.

În ceea ce priveşte acuzaţia privind racolarea de membri PNL, Coman a explicat că Vlad Morariu este membru PSD din primăvara acestui an şi că nici nu a ştiut că a fost membru PNL şi că în cazul profesorului Ciubotariu, acesta a dorit să se înscrie în PSD.

 


Intră acum și în grupul de