Presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor: „Legam doua municipii importante printr-o legatura rutiera”

catalin nechifor 1

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a întâlnit, vineri cu omologul său de la Iaşi, Cristian Adomniţei, pentru a discuta ruta pe care un drum alternativă la cele naţionale să fie inclus în strategia de dezvoltare 2014-2020 şi finanţat prin Programul Operaţional Regional. „Legăm două municipii importante printr-o legătură rutieră. Este vorba de un traseu existent, format din drumuri judeţene şi care urmează să fie modernizat. După modernizare vom avea o rută alternativă la drumurile naţionale”, a declarat Nechifor, după întâlnirea cu preşedintele CJ Iaşi, care a avut loc în localitatea suceveană Dolhasca, la limita între cele două judeţe.

Şeful administraţiei judeţene sucevene a precizat că traseul propus spre finanţare în perioada 2014-2020 ca proiect strategic pentru a fi inclus în Planul de Dezvoltare Regională Nord Est include mai multe drumuri judeţene din cele două judeţe şi are o lungime de 165 de kilometri.

Potrivit lui Nechifor, în judeţul Suceava traseul stabilit are o lungime de circa 83 de kilometri, de la limita cu judeţul Iaşi spre -Budeni-Dolhasca pe DJ 208A -Liteni-Udeşti-Bosanci-Ipoteşti-Suceava de unde se face legătura cu  DJ 209C spre -Moara-Liteni Moara-Vorniceni şi spre DJ 209 D -Zahareşti-Stroieşti-Vîlcele-Costâna-Dărmaneşti spre DN 2.

Acest drum modernizat va facilita traficul rutier între punctele de trecere a frontierei dintre Siret cu Ucraina şi Albiţa cu Republica Moldova, dar va putea fi folosit şi ca rută alternativă pentru traficul rutier spre staţiunile din judeţul Suceava.