Presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor: „Legam doua municipii importante printr-o legatura rutiera”


Intră acum și în grupul de

catalin nechifor 1

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a întâlnit, vineri cu omologul său de la Iaşi, Cristian Adomniţei, pentru a discuta ruta pe care un drum alternativă la cele naţionale să fie inclus în strategia de dezvoltare 2014-2020 şi finanţat prin Programul Operaţional Regional. „Legăm două municipii importante printr-o legătură rutieră. Este vorba de un traseu existent, format din drumuri judeţene şi care urmează să fie modernizat. După modernizare vom avea o rută alternativă la drumurile naţionale”, a declarat Nechifor, după întâlnirea cu preşedintele CJ Iaşi, care a avut loc în localitatea suceveană Dolhasca, la limita între cele două judeţe.

Şeful administraţiei judeţene sucevene a precizat că traseul propus spre finanţare în perioada 2014-2020 ca proiect strategic pentru a fi inclus în Planul de Dezvoltare Regională Nord Est include mai multe drumuri judeţene din cele două judeţe şi are o lungime de 165 de kilometri.

Potrivit lui Nechifor, în judeţul Suceava traseul stabilit are o lungime de circa 83 de kilometri, de la limita cu judeţul Iaşi spre -Budeni-Dolhasca pe DJ 208A -Liteni-Udeşti-Bosanci-Ipoteşti-Suceava de unde se face legătura cu  DJ 209C spre -Moara-Liteni Moara-Vorniceni şi spre DJ 209 D -Zahareşti-Stroieşti-Vîlcele-Costâna-Dărmaneşti spre DN 2.

Acest drum modernizat va facilita traficul rutier între punctele de trecere a frontierei dintre Siret cu Ucraina şi Albiţa cu Republica Moldova, dar va putea fi folosit şi ca rută alternativă pentru traficul rutier spre staţiunile din judeţul Suceava.


Intră acum și în grupul de