Baisanu cere ministrului Mediului sa explice strategia ca Romania sa nu devina cimitirul de masini al Europei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, este îngrijorat de creşterea numărului de maşini de mâna a doua care sunt înmatriculate în România şi solicită ministrului Mediului, Rovana Plumb, să explice strategia ministerului în domeniu.

alexandru baisanu

Într-o interpelare adresată ministrului Mediului, Alexandru Băişanu arată că în luna septembrie 2013 s-a atins maximul importurilor maşinilor la mâna a doua din ultimii trei ani, acesta reprezentând 55 la sută din înmatriculările. Astfel, mai mult de jumătate din cele 21.700 de maşini nou înmatriculate în România au o vechime mai mare de zece ani în condiţiile în care în aceeaşi perioadă a anului trecut numărul maşinilor second hand înmatriculate reprezenta 47 la sută din totalul înmatriculărilor, iar în 2011 reprezenta 37 la sută.

„Evoluţia importurilor de maşini vechi a fost direct influenţată de modificările taxei de mediu de către ministerul mediului de atunci care a decis să reducă taxa cu 25 la sută la începutul anului 2012, iar timbrul de mediu intrat în vigoare în luna martie a dus la o reducere şi mai mare a acestei taxe pentru maşinile mai vechi de 10 ani”, arată Băişanu.

Preşedintele PNL Suceava îi cere ministrului Mediului să explice strategia pe care o are în domeniu astfel încât România să nu ajungă cimitirul de maşini al Europei.

 


Intră acum și în grupul de