Balan: „O marire de taxa, fie ea si de salubrizare, nu va duce neaparat la o crestere reala a veniturilor la bugetul local”

Mărirea unui bir nu va duce neapărat la o creştere reală a veniturilor la bugetul local, este de părere preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, făcând referire la intenţia municipalităţii de a majora taxa de salubrizare cu 66%, mai exact de la 3 lei la 5 de persoană pe lună.

ioan balan 3

Mai mult, potrivit liderului democrat-liberalilor suceveni, nu există certitudinea că prin creşterea taxei de salubrizare municipiul Suceava va fi mai curat.

„În condiţiile în care guvernul condus de Victor Ponta ne anunţă în fiecare zi o taxă nouă sau mărirea unei taxe vechi, văd că şi administraţia locală suceveană vrea să se înscrie în acest trend prin majorare taxei de salubrizare cu circa 66%, ceea ce înseamnă până la urmă o micşorare a veniturilor cetăţenilor. Dacă mergem pe considerentul că Suceava are nevoie de mai multă curăţenie, putem fi de acord. Dacă şi curăţenia în Suceava va fi cu 66% mai bine făcută, iarăşi putem fi de acord. Experienţa ne-a arătat însă că nu preţul plătit de cetăţeni a fost determinant pentru eficienţa unui serviciu public, ci uneori lipsa de viziune asupra perspectivei acelui serviciu. Considerăm că cetăţenii suceveni sunt suficient de <<cocoşaţi>> de taxele şi impozitele locale şi o mărire de taxă fie ea şi de salubrizare nu va duce neapărat la o creştere reală a veniturilor la bugetul local”, a declarat Ioan Bălan.