Parlamentarii PDL de Suceava au depus 286 de amendamente la legea bugetului pentru 2014


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii PDL de Suceava, deputaţii Sanda Maria Ardeleanu şi Ioan Bălan şi senatorul Gheorghe Flutur, au depus 286 de amendamente la legea bugetului de stat din cele peste 1300 de amendamente depuse de toţi parlamentarii PDL din ţară.

Liderul PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a spus că amendamentele vizează bugetele a zece ministere şi se referă atât la asigurarea de investiţii în municipiul Suceava cât şi în localităţile din judeţ.

flutur, ardeleanu, balan si botezatu

El a declarat într-o conferinţă de presă că între amendamente sunt cele privind asigurarea finanţării la Centrul Cultural Bucovina, care se înfiinţează prin renovarea Cinema Modern, pentru finanţarea amenajării de parcări de reşedinţă între blocurile din cartierele sucevene, pentru înfiinţarea unei parcări supraterane în cartierul George Enescu, reabilitarea zonei râului Suceava în vederea amenajării unei zone de agrement.

Totodată, sunt cerute fonduri pentru finanţarea lucrărilor la sala de sport a Colegiului „Ştefan cel Mare” la Sala polivalentă care trebuie construită în zona Metrou, dar şi fonduri pentru şcolile din judeţ, pentru reabilitare termică şi reabilitarea de faţade de blocuri, pentru asfaltări de drumuri şi străzi, pentru continuarea modernizării Spitalului Judeţean Suceava şi pentru achiziţionarea unui computer tomograf.

„Perioada de depunere a amendamentelor a fost doar de o zi. Dacă nu eram pregătiţi din timp nu reuşeam să depunem atâtea amendamente, unii dintre colegii noştri nereuşind să depună amendamente la toate capitolele”, a spus Bălan.

El a arătat că pentru şoseaua de centură a municipiului Suceava există prevedere bugetară, dar că fondurile nu sunt suficiente ca această lucrare să fie finalizată anul viitor şi că vor trebui suplimentate.

„Nu-mi fac speranţe că vor trece toate amendamentele, dar trag speranţă că măcar câteva vor fi adoptate”, a spus liderul PDL Suceava.

El s-a arătat intrigat că liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat că va depune amendamente la proiectul legii bugetului în condiţiile în care se află la putere, având 70 la sută din voturi în Parlament.

„Pentru USL e vorba doar de voinţă politică ca să aloce fonduri”, a spus Bălan.

Preşedintele PNL Suceava a anunţat, joi, că va depune amendamente la Legea bugetului pentru 2014, el amintind că anul trecut a fost singurul parlamentar USL care a depus un amendament la legea bugetului pe care l-a susţinut atât în comisii cât şi în plen.


Intră acum și în grupul de