Baisanu, atac la PDL Suceava : „In nici o tara civilizata din lume, un partid nu scoate copiii din gradinita ca sa isi faca sediu”


Intră acum și în grupul de

„Timp de doi ani, am strigat că PDL cu Ioan Bălan şi primarul PDL Ion Lungu vor fura o grădiniţă şi vor da afară copiii”, a declarat, joi, preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, arătând că acum PDL a intrat în acest spaţiu. Liderul liberalilor suceveni consideră că ar trebui să le fie ruşine tuturor consilierilor locali suceveni, inclusiv cei liberali, care au votat pentru atribuirea ca sediu pentru PDL a unei foste grădiniţe. „Patru ani de zile nu a putut fi renovată, iar acum, după ce au luat-o cu japca, au investit miliarde grele şi au făcut-o sediu de partid”, a spus Băişanu.

alexandru baisanu

El este de părere că dacă tot s-au investit foarte mulţi bani în reabilitarea clădirii respective, PDL ar fi putut să-şi construiască un sediu nou. „E jenant şi sfidător şi strigător la cer. În nici o ţară civilizată din lume, un partid nu scoate copiii din grădiniţă ca să îşi facă sediu. Mâine, vor scoate elevii din Liceul “Ştefan cel Mare” ca să îşi facă Bălan sediu pe banii lui”, a mai spus Băişanu.

Pe de altă parte, liderul PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a explicat că respectiva clădire, o fostă locuinţă, care a funcţionat ca sediu secundar al unei grădiniţe, a rămas neocupată de mai mulţi ani, după ce DSP şi ISJ au retras avizele de funcţionare pentru grădiniţă. El a arătat că nici prin reamenajarea acestei case nu se mai putea înfiinţa grădiniţă întrucât nu se respectau normele minime, dar că sediul principal al grădiniţei a fost extins şi grupele de preşcolari au fost mutate.

Bălan a mai spus că PDL a ajuns să rămână fără spaţiu după ce PSD a cumpărat, în 2004 şi spaţiul pe care îl folosea PD la acea dată, care a stat în chirie până în 2008 la PSD, iar după un proces, PDL a fost evacuat. În anul 2012, PDL a cerut Primăriei spaţiul în care a funcţionat grădiniţa pentru sediu şi s-a aprobat, dar că în decurs de un an PDL nu a reuşit să intre în posesia acestui sediu.

Ulterior, potrivit lui Bălan, a intervenit interesul personal al preşedintelui PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care a vrut să folosească respectiva clădire pentru o afacere personală în domeniul învăţământului. „A purtat discuţii cu decidenţii locali, cu primarul, cu consilierii locali, inclusiv cu noi. Întreprinzător cum îl ştiţi, când propune o afacere în interesul cetăţeanului, are un interes personal, iar când a văzut cât costă să renoveze clădirea, s-a lăsat păgubaş”, a spus liderul PDL Suceava.

ioan balan nervos

El a mai arătat că în vara acestui an PDL a reluat cererea pentru obţinerea acestui spaţiu şi a vorbit şi cu Alexandru Băişanu astfel încât proiectul de hotărâre a CL Suceava să fie iniţiat după ce toate grupurile politice şi-au dat acceptul.

Bălan a adăugat că liderul liberal a fost de acord şi că l-a asigurat că va primi sprijin în CL Suceava din partea consilierilor locali PNL, ceea ce s-a întâmplat, din cei trei liberali prezenţi, doi votând pentru şi unul s-a abţinut.

Preşedintele PDL Suceava a mai declarat că democrat liberalii au renovat cu sufletul şi fonduri proprii această clădire, monument istoric din municipiu, nu şi-au bătut joc de lucrare şi că imobilul rămâne sucevenilor pentru că PDL nu doreşte să-l achiziţioneze. „Acest spaţiu e un bun al Sucevei. Nu vom depune cerere de cumpărare”, a spus Bălan care a menţionat că şi contractul de închiriere este pe un an de zile cu posibilitate de prelungire.

El consideră că atacul lui Alexandru Băişanu este incorect şi că acesta încearcă să se poziţioneze în opoziţie cu PSD şi PDL.

 Organizaţia municipală PDL Suceava a inaugurat, joi, noul sediu care este amenajat într-o clădire de patrimoniu, unde înainte a funcţionat o grădiniţă care a fost închisă de mai mulţi ani din cauză că spaţiile nu corespundeau legislaţiei în domeniu.


Intră acum și în grupul de