LIVE: Consiliul Judetean de Coordonare al PDL Suceava


Intră acum și în grupul de

IMG_2865

Aproximativ 1.000 de delegati si invitati participa la Suceava, la Consiliul Judetean de Coordonare al PDL.

La alegerile din organizatie participa Vasile Blaga, Catalin Predoiu, Theodor Stolojan, Liviu Negoita, Cristian Poteras, Tudorita Lungu.

Gheorghe Flutur, presedintele Organizatei Judetene Suceava a PDL:

„Poate ca nu era posibil 1 Decembrie 1918 fara un 28 noiembrie, cand Bucovina s-a unit cu tara si asteptam mai multa recunoastere cand e vorba de regiuni.

In sala, din 970 de delegati, sunt 906 prezenti. Suceava e organizatia cu 59 de primari si peste 600 de consilieri locali, 15 consilieri judeteni si peste 10.000 de membri.

In urma cu 6 ani, aici se punea piatra de temelie prin fuziunea dintre PLD si PD. De multe ori tonul a fost dat de aici. Nucleul dur al Aliantei DA a fost aici. Am muncit ca ministri si viata ne-a facut sa fim impreuna pentru o cauza numita Dreapta romaneasca. La Suceava, sunt oameni multi care cred in noi si ne asteapta sa ne intoarcem. Judetul Suceava e pedepsit si izolat in ce priveste finantarea. USL a lansat programul Bucovina uitata. Oare de ce?

La moment de bilant, va multumesc tuturor pentru spiritul de echipa si pentru ca ne dati speranta sa revenim ca sa conducem si sa facem ceva pentru zona asta. Avem peste 1.500 de noi membri PDL, la Suceava, in ultima luna. Tineti la PDL, tineti la portocalii, tineti la Suceava!”

Ioan Balan, presedintele Organizatiei Municipale Suceava a PDL:

„Suntem azi, aici, adunati in cel mai important si reprezentativ for al PDL la Suceava. Suntem intre colegi. Va vorbesc despre acasa. M-am uitat la filmul de prezentare si imi aminteam… Cand Dumnezeu am reusit sa facem atatea? Imaginile ne sunt martori. Cata munca si implicare a fost si cati oameni! Vorbim azi de un parcurs al PDL care este cat se poate de onorabil. Am castigat primaria Suceava, dar am pierdut-o dupa jocurile lui Ion Lungu, care s-a asezat pentru inceput langa PNL, ca sa se desavarseasca langa PSD. E o realitate pe care nu mai putem sa o acoperim. De-a lungul timpului, probabil, s-au facut si greseli, in principal prin promovarea unor oameni in functii. Multi dintre sefii de descentralizate stateau mai mult prin centrele de infrumusetare pentru a-si vopsi parul din alb in portocaliu.

Cer demisia prefectuui Sinescu pentru ca vrea sa subordoneze institutiile statului direct micului baron judetean. Sa i le puna la picioare. Ce nu au reusit japonezii, cand tot fac roboteii, a reusit PSD la Suceava. L-a creat pe Florin Sinescu, pe care atunci cand il baga in priza se aprinde si vede rosu in fata ochilor la primarii PDL. Cati dintre dvs. ati putea face fata la 200 de controale de la institutiile statului comandate de Sinescu? E cazul lui Olarean. La primarii PSD nu e aceeasi unitate de masura. Am vazut un presedinte de CJ, hotarat politic, care cheama la ordin prefectul si pune institutiile statului sa actioneze in interes personal PSD. Am vazut de ce primarul de la Slatina a fost arestat cand s-a opus politizarii scolii din localitate. Am inteles ce inseamna tavalugul institutiilor si nu am stiut la ce suferinte sunt supusi de PSD si USL si Catalin Nechifor.

Imi cer scuze de la Mirza. Am crezut ca dvs. sunteti ce poate reprezenta raul in PSD. Imi cer scuze, Nechifor v-a depasit. Nechifor poate fi ca un tort cu multa frisca, pe care daca o gusti poate fi bun, dar daca tai o felie, s-ar putea sa trebuiasca sa folosesti o anume camaruta. Un primar PDL a fost la Nechifor, au fumat doua tigari au baut o cafea. A zis ca e bine. Cu Flutur nu aveai cand. Nu apucai sa te intalnesti cu el. Dar in mandatul lui Flutur a primit milioane de euro pe proiecte. Problema e ca Nechifor are timp din simplul motiv ca nu are de semnat contracte.

Lada de zestre a Bucovinei. Am vazut o panglica la liftul de la Humor si adunata acolo protipendada politicii de varf ca sa inagureze un lift adus de Flutur. Am mai vazut si paiele pentru agropeleti ca e de bon ton. Am vazut si premierul ca se intereseaza de zestre si a realizat ca zestrea mare vine din trecut, iar cea a USL din paie. L-am vazut la Putna pe Ponta cum zice ca sprijina Bucovina. Dar doar cu cuvantul.

In vara lui 2012, nepregatiti fiind, USL a cules atatea voturi ca nu au stiut si nu stiu ce sa faca. La Suceava triumfatorul nostru mic conducator stie ce trebuie sa faca si a luat de la predecesorii lui ce e mai rau. Nu am crezut ca intr-un om poate salaslui atata ura si aroganta a la Nechifor. Oameni buni, astia nu au grija de primarii lor. Oameni buni, PSD nu ia prizonieri. Doar va foloseste. E cazul lui Ionescu care nu a mai contat. Asa va fi cu fiecare dintre voi.

Toti cei oropsiti de PSD pot veni la mine si la Flutur. Vom avea grija de fiecare in parte. Azi, e momentul sa inceapa jihadul la PSD. Cred ca e momentul. E ca la nunta. Le-am dat o luna si un an, dar a venit momentul sa le spunem in fata. Stop! Nu ne mai bagati primarii in puscarie. De azi inainte, orice primar PDL trebuie sa se simta aparat.

Am martori pentru cand m-a chemat Nechifor sa imi spuna ca nu i-am cerut voie ca sa pun un banner pe Casa Culturii. El in loc sa aiba grija de judetul in care nu stie ce se intampla, are grija de mine. Dle Nechifor, daca tot va intereseza Casa Culturii, oare nu ati citit rapoartele Uniunii Arhitectilor? Nu ati discutat cu ei de indignarea pe care o au fata de ce se intampla in foaierul cladirii?Trecem printr-un bar si printr-o crasma ca sa faci cultura la Casa Culturii. Uitati-va la blasfemia creata in foaierul cladirii. Nu am probleme cu investitorul care vrea sa isi optimizeze veniturile. Nechifor si prefectul marioneta care foloseste institutiile statului nu ia nici un fel de atitudine. Aseara, m-am intalnit cu cativa arhitecti in fata Casei Cutlurii care mi-au spus sa imi fie rusine pentru ce e aici la Casa Culturii. E un amestec de stiluri aici care nu are nici o treaba cu conceptul lui Porumbescu.

Am anuntat ca vom face o actiune de a da cerului 1.000 de lampioane, care a deranjat foarte tare pe micul nostru conducator, care l-a bagat in priza pe robotelul Sinescu si a chemat institutiile la ordin. Dar Balan nu e prost si am vorbit cu cei pe care i-a chemat Sinescu si am cerut avizele necesare pe care le avem deja. Intre timp, robotelul, la ordinul lui Nechifor, convoaca si cere sa nu se dea aviz favorabil actiunii. Va dati seama pana unde au mers! Cu un ranjet sarcastic, Nechifor mi-a explicat ca institutiile trebuie sa isi faca treaba, nestiind ca eu stiam deja ca functiona priza prefectului Sinescu.

La Suceava, PSD si Nechifor sunt o pacoste. Depinde de noi si de primarii PDL ca in 2016 sa facem ce a ramas nefacut. E o obligatie pentru noi.  Daca am reusit in 2008, cand nimeni nu ne dadea sanse. In 2016, veti vedea adevarul. PDL Suceava va fi ce a fost si mai mult decat atat!

Theodor Stolojan, europarlamentar PDL:

„Felicit PDL Suceava ca e organizatia care a reusit ca in toate localitatile sa aiba organizatii chiar si pana la sectii de votare. Va asigur ca vom fi aici si in Bucovina pentru a desfasura batalii electorale ca in perioada 2001-2004, cand nimeni nu isi imagina ca PSD va pierde alegerile.”

Liviu Negoita, prim-vicepresedinte PDL:

La bucovineni, imi place ca credinta e credinta si diavolul e diavol. Aici,nu prea s-au amestecat lucrurile. PDL e PDL si USL e USL. In momentul in care PDL era la guvernare, a demonstrat ce se poate face. Am fost acuzati ca am facut rau romanilor. Dar nu Romaniei. Nu poti face bine Romaniei daca nu le ceri oamenilor sa fie solidari. USL da in cei care lucreaza in privat zi de zi. Tara asta nu va iesi la lumina pe masuri de stanga. Nu e posibil.”

Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte PDL:

„Ma bucur sa fiu din nou, aici ,cu dvs. Cand vad sala, imi vine sa spun <<Ridica-te, Stefan, si vezi-ti fiii!>>. Am incredere ca veti recupera Primaria Suceava si presedintia CJ si vad regiunea Bucovina fara indoiala si vom fi alaturi in aceasta batalie. Guvernarea USL a adus 40 de taxe in mai putin de 2 ani. 75.000 de someri, 100.000 de falimente a IMM, dupa ce au promis 10 miliarde investitii. USL incepe incet -incet sa decupleze Romania de drumul catre Vest. De ce se uita catre Est indepartat Ponta? A esuat in tot ce si-a propus. Avem o datorie morala de a da batalia cu USL. In fruntea Guvernului, sunt oameni care mint si fura. A doua rectificare bugetara negativa. Sa puna taxa pe incompetenta propriilor minstri si va avea Ponta bani din belsug. Va avea bani sa acopere si gaurile din bugetul gestionat de ministrii sai incompetenti.

Avem peste 20 % in sondaje si suntem in crestere. Avem resurse si o armata pentru o batalie mare si o victorie la fel de mare. Va chem sa credeti in ea.”

Vasile Blaga, presedintele PDL:

„Nu puteam, dupa ce am fost la BP municipal, sa nu vin si la cel judetean. De fiecare data, PDL Suceava si-a adus aportul decisiv la victoriile noastre. Nu puteam sa nu vin aici, la Suceava, ca a fost creuzetul miscarii care se numeste PDL. Cand am pornit campania interna in partid, am vrut sa fie secretar general Flutur. Suceava e o organizatie extraordinar de vie. Multumesc primarilor ca sunt si au ramas alaturi de noi! Lungu a plecat pe drumul lui. Dar vom recastiga Suceava cu Ioan Balan si vom castiga judetul cu George daca va vrea sa candideze aici, pentru ca el a devenit lider national

Avem in fata cea mai toxica alianta politica. Au inceput cu o minciuna si toate li s vor intoarce direct in cap. Oamenii astia nu sunt in stare nici sa pastreze locurile de munca lasate de noi. Taxe noi si cele vechi marite. Nu au crescut incasarile la buget, dimpotriva. Din prea cinstitul Guvern Pont, pe 15 i-a luat ANI si DNA. Cine l-a pus pe Sova ministru care nu a coordonat doi oameni in viata lui? Stanga stie doar sa pape ce a adunat dreapta. Noi nu suntem in opozitie cu romanii.

Sunt cele mai mici incasari la buget dupa 1990. L-am felicitat pe Ponta ca isi continua programul de saracire a Romaniei. Fiind de acord cu bugetul, Antonescu inchina partidul PSD-ului. E un buget parsiv. Ponta minte de ingheata apele. PDL va fi vandut doar clasei de mijloc romanesti, care e reprezentata de oamenii cinstiti din tara asta, care nu stau cu mana intinsa la stat. Unora le plac structurile nostre si ne-ar marita. Le spunem ca nimeni nu se va bucura de sprijin daca nu iubeste trandafirul, portocaliul si verde-nrourat.

Eu nu ma pricep la reevaluari. Eu nu pot sa spun azi ca l-as vota pe Antonescu. A avut nesansa sa stea si 6 saptamani la Cotroceni ca sa vedem cate parale face. Ca daca dormea, filosof ramanea. La Cotroceni, va fi presedinte de dreapta si va fi de la noi. Nu il vom putea sustine pe Ponta, Fereasca Dumnezeu. Omul asta minte cum respira si va ruina Romania. Nu il vom vota. Inteleg disperarea unora. Nu suntem un mic club, ci un partid. Nu pot sa va cer sa il sustineti pe Antonescu pentru ca doar doi politicieni si-au propus sa ne desfiinteze. Primul a fost Nastase si al doilea Antonescu. Ar trebui sa invatam cu totii ce insemana interesul national si sa ne incolonam in spatele lui, indiferent de optiunile politice. Le doresc romanilor ca in 2014 si 2016 sa aleaga oameni care sa fi invatat ceva cu adevarat din patriotismul, daruirea si hotararea celor de la 1918.

Gheorghe Flutur:

„Vreau acasa sa ma stiu linistit, ca stiu ce aveti de facut si oameni pusi pe orbita si cu obiective clare. Va provoc. Pe plan local, sa repunem Bucovina pe harta. Daca nu vor tine cont de amendamentele noastre la buget, va trebui sa ne manifestam cu marsuri si mitinguri. Cu o sosea de centura din care se fura tot acum. Pentru ce are USL fonduri? USL vorbeste in soapta si merg pe varfuri sa nu supere pe nimeni la Bucuresti. Cand e Bucovina buna? La simpozioane, la Voronet. Ce vor sa faca astia acum, adica mamaliga fara faina vor sa faca din descentralizare. Normalitatea inseamna sa vorbim si sa apreciem oamenii cu bataturi in palma. Sa cerem o autostrada N-S. Poate cei 7 centi pe care ii impoziteaza si de la noi sa ni-i dea in strazi. Au transformat statiile PECO in agenti ANAF. Au promis parcuri industriale si ei fac parcuri zoo pe la Paltinoasa. Sigur pentru niste dinozauri. Cred ca vor avea cu ce sa il populeze.”


Intră acum și în grupul de