Nechifor despre acuzatiile lui Balan: A fost Sfantul Andrei si probabil sunt stafii care ii deranjeaza


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava şi al organizaţiei judeţene PSD, Cătălin Nechifor, a apreciat, luni, referindu-se la acuzaţiile aduse, sâmbătă, de deputatul Ioan Bălan, preşedinte al organizaţiei municipale PDL Suceava, că declaraţiile acestuia pot fi puse în contextul zilei de Sf. Andrei care a fost sărbătorit sâmbătă, 30 noiembrie.

El a arătat că, potrivit tradiţiei populare, în noaptea de Sf. Andrei bântuie stafiile. „Ce o fi visat cei din PDL nu cunosc,  dar probabil că sunt stafii care îi deranjează atunci când nu au treabă”, a spus Nechifor.

lungu, nechifor, sinescu

La rândul său, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a respins acuzele aduse de Bălan în ceea ce priveşte Instituţia Prefectului, subliniind că instituţiile sunt în coordonarea prefectului şi că nu este vorba de subordonare. „E vorba de colaborare şi de echipă”, a spus Sinescu, care a menţionat că atunci când se vorbeşte de respectarea legii se acţionează în conformitate cu prevederile legale.

Despre cele 200 de controale efectuate de diferite instituţii la Primăria Rădăuţi, Sinescu a arătat că, în urma unei reclamaţii, a fost un singur control al unei echipe mixte, iar rezultatul acestui control a evidenţiat mai multe nereguli, fiind sesizate instituţiile abilitate cu cercetarea acestora.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a completat că la Rădăuţi au fost mai multe controale la Primărie, dar în perioada guvernării PDL pentru simplul motiv de-al ţine pe primarul Aurel Olărean captiv în PDL. „Presiune nu există pe nimeni. Tot ce am stabilit cu prefectul este pentru respectarea legalităţii”, a spus Nechifor.

El a arătat că în cazul de la Slatina, unde primarul PDL Ilie Gherman a fost reţinut pentru abuz în serviciu, a fost un exemplu clar despre faptul că ingerinţa primarului a creat o ilegalitate, acesta refuzând să achite salariile cadrelor didactice, deşi banii pentru plata acestora fusese asigurată de Ministerul Educaţiei.

Nechifor a spus că primarul a înţeles că a greşit şi că a făcut plata salariilor după ce s-a început urmărirea penală împotriva sa, dar că justiţia îşi va face cursul mai departe.

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, primarul Ion Lungu, a ţinut să sublinieze că în cazul Casei Culturii unde se fac în prezent lucrări neautorizate în interior, a făcut singurul lucru care putea determina stoparea acestor lucrări ce afectează această clădire, acela de a cere ca imobilul să fie inclus în categoria monumentelor.

În acest fel primarul a putut solicita stoparea lucrărilor, dar a subliniat că firma poate contesta în instanţă. Lungu a arătat că, din păcate, firma are un contract de cinci ani cu proprietarul Casei Culturii şi aceasta invocă înţelegerea cu proprietarul.

Deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan, președinte al organizației municipale a partidului a lansat sâmbătă un atac fără precedent la adresa președintelui Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nehifor și a prefectului județului, Florin Sinescu acuzandu-i pe aceștia că folosesc instituțiile statului pentru interesul PSD.

Ioan Bălan a cerut, în cadrul Consiliului Judeţean de Coordonare al PDL Suceava demisia prefectului de Suceava, Florin Sinescu, pe care l-a acuzat că vrea să subordoneze instituţiile statului în interesul preşedintelui PSD Suceava şi al CJ, Cătălin Nechifor.

Deputatul PDL a spus că prefectul de Suceava a devenit „un roboţel” care atunci când este băgat în priză se aprinde şi vede doar roşu în faţa ochilor la primarii PDL, iar unul dintre primarii PDL care poate fi considerat „model de rezistenţă” este Aurel Olărean, primarul municipiului Rădăuţi care a avut nu mai puţin de 200 de controale într-un an, toate controalele fiind efectuate la cererea prefectului.

Bălan le-a transmis primarilor PDL din judeţ să fie atenţi la promisiunile făcute de cei din PSD pentru că aceştia nu au nici grijă de primarii lor. „Oameni buni, PSD nu ia prizonieri. Doar vă foloseşte”, a avertizat Ioan Bălan, care a cerut apoi ca toţi primarii „oropsiţi de PSD” să vină la el sau la Gheorghe Flutur şi se va avea grijă de fiecare în parte. „Azi, e momentul să înceapă Jihadul la PSD. Cred că e momentul să le spunem în faţă: Stop! Nu ne mai băgaţi primarii în puşcărie. De azi înainte, orice primar PDL trebuie să se simtă aparat”, a spus Bălan. „La Suceava, PSD şi Nechifor sunt o pacoste. Depinde de noi şi de primarii PDL ca în 2016 să facem ce a rămas nefăcut. E o obligaţie pentru noi. Dacă am reuşit în 2008, când nimeni nu ne dădea şanse, în 2016, veţi vedea adevărul. PDL Suceava va fi ce a fost şi mai mult decât atât!“, a spus Bălan.

Deputatul democrat liberal a mai arătat că şi Casa Culturii a ajuns să fie distrusă şi că s-a permis unei firme să execute lucrări în interiorul acestei instituţii şi se distruge opera arhitectului Nicoale Porumbescu. „Trecem printr-un bar şi printr-o crâşmă ca să faci cultură la Casa Culturii. Uitaţi-vă la blasfemia creată în foaierul Casei Culturii. Nu am probleme cu investitorul care vrea să-şi optimizeze veniturile, dar Nechifor şi prefectul marionetă care folosesc instituţiile statului nu au luat nicio atitudine”, a spus Bălan.

Deputatul Ioan Bălan l-a atacat şi pe primarul Ion Lungu despre care a spus că a câştigat alegerile cu PDL în spate, după care a făcut jocul USL şi s-a aşezat pentru început lângă PNL, ca să se desăvârşească lângă PSD.


Intră acum și în grupul de