Dontu: Flutur a depus amendamente la propriile nerealizari


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat, joi, că amendamentele, „copy-paste 2013”, depuse de senatorul PDL de Suceava Gheorghe Flutur la legea bugetului de stat 2014 sunt amendamente la propriile nerealizări,

„Tot ce domnia sa cere prin amendamente, toate proiectele reclamate acolo sunt întârziate sau îngropate de guvernarea pedelistă. E greu să îndrepţi într-un an de zile urmele jafului fără de margini a guvernării portocalii mai ales că la ¾ din amendamente a renunţat în plen, pentru ca nu le-a susţinut, de unde rezultă că nici domnia sa nu a crezut în ele”, susţine Donţu.

dontu 9

El arată că „Studiourile cinematografice Flutur-Hollywood” au prezentat toate fantasmagoriile care le-au trecut prin cap ca proiecte realizabile într-un an 2014, nerealizate de regimul Băsescu în 8 ani,  iar Elena Udrea a trecut cu genţile pline de bani guvernamentali şi europeni, a lăsat „câte un ciubuc pădurarului scenarist Flutur”, după care s-a întors cu ei la Bucureşti.

„Flutur se stropşeşte în oglinda când amendează cu sete în Parlamentul României proiectele restante. Arată cu degetul spre cuiele din propria talpă. Bugetele de după guvernarea mafiotă a partidului lui Flutur trebuie mai întâi să redea drepturile băneşti şi demnitatea românilor”, susţine senatorul PSD.

El a menţionat că chiar în timp ce Flutur face demagogie ieftina în presă, Băsescu, îi îndepărtează pe investitorii străini, decredibilizând ţara în relaţia cu FMI prin tot felul de declaraţii menite să arunce moneda naţională în haos cu efect dezastruos asupra românilor care au credite în valută.

Donţu susţine că trebuie să spună răspicat că Gheorghe Flutur este cuprins de disperarea scindării PDL, anul viitor fiind iminentă plecarea a jumătate din parlamentari la Mişcarea Populară în timp ce judeţul Suceava prin alocările votate de Parlament pentru anul 2014 va avea şoseaua de centura gata în anul 2014 cu tot cu restanţele din vremea PDL plătite din urmă.

Donţu se întreabă la ce mai era necesar amendamentul lui Flutur la şoseaua de centură  dacă erau deja alocaţi toţi banii necesari pentru finalizarea ei, în bugetul pe 2014, la Anexa 3/13/29 la Secretariatul General al Guvernului.

El consideră că acest lucru coroborat cu finalizarea depozitelor ecologice de gunoi la Moara şi Pojorâta ce însemnă costuri mai reduse pentru autorităţile locale la cheltuielile cu gunoiul, cu finalizarea modernizării aeroportului „Ştefan cel Mare” la termen, ca poartă de intrare în judeţul Suceava, cu începerea lucrărilor la DN 29 Suceava – Botoşani care are alocată 60% din sumă încă de la începutul anului 2014, urmând ca restul de 40% să fie alocaţi la rectificare, îi dă frisoane lui Gheorghe Flutur făcându-l  să se mute în Bucureşti.

Donţu susţine că Gheorghe Flutur, ca secretar general PDL va candida din partea PDL Bucureşti la următoarele alegeri şi are de reorganizat filialele PDL din toată ţara abandonând activitatea de legiferare în Parlamentul României având o prezenta la vot în Senatul României pe luna noiembrie de 0%.

Donţu a susţinut şi o declaraţie politică în plenul Senatului în care s-a întrebat cine i-a împiedicat până acum mai bine de un an pe colegii de la PDL, când nu se simţeau ”cu pumnul în gură” şi nici la ”pixul” vreunuia dintre cei de la PSD, să îţi asume şi nu numai, să facă ceea ce trebuie pentru ţară şi mai puţin pentru buzunarele şi interesele proprii.

„Atunci, guvernarea nu putea fi suspectată de prostie din simplul motiv că a durat opt ani în care, prostia a fost convertită, ca să folosesc un termen blând, în demagogie şi colaps economic”, a arătat senatorul sucevean.

El a subliniat că USL încearcă acum, şi nu peste opt ani, să facă lucrurile să meargă, chiar dacă cu mai puţine amendamente la Bugetul de Stat, cu mai puţine moţiuni, cu mai puţin zel în a boicota diverse iniţiative catalogate din start drept avortoni politici, doar din simpla fantezie şi cultul personalităţii unui preşedinte retras în fundal şi proiectat în ceea ce a mai rămas din gloria apusă a PDL.

„Mie mi se pare că orice luptă pe care ar porni-o cineva care a stat într-o poziţie mai mult decât favorabilă timp de foarte mulţi ani- acum, când armatele s-au cam risipit şi când generalul dă semne de o vădită oboseală și confuzie în strategii, spunând, formal, adio, anunţând cu vesta pe post de sabie, că drumurile se despart- este o luptă pierdută definitiv”, a conchis senatorul Ovidiu Donţu.


Intră acum și în grupul de