Desi e dintr-un colegiu unde se doreste redeschiderea mineritului, deputatul PNL Radu Surugiu s-a abtinut la Legea minelor


Intră acum și în grupul de

Proiectul de Lege a minelor a fost respins, marţi, de Camera Deputaţilor, care este cameră decizională, ceea ce face ca legea să nu intre în vigoare, între parlamentarii care nu au votat pentru această lege fiind şi deputatul liberal Radu Surugiu care reprezintă colegiul Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc, zonă unde se doreşte redeschiderea activităţilor miniere.

radu surugiu 1

Situaţia este cu atât mai ciudată cu cât preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că partidul susţinea proiectul legii minelor supus adoptării de Camera Deputaţilor.

Potrivit presei centrale legea a fost respinsă după ce 25 de liberali, 16 social-democraţi şi şase conservatori nu au votat în favoarea legii. Sursa citată arată că între liberalii care s-au abţinut de la vot a fost şi Radu Surugiu.

Un alt parlamentar din zona de munte, senatorul PSD Neculai Bereanu, declara recent că este nevoie de o lege a minelor nouă care să aibă ca efect imediat redeschiderea mai multor exploatări miniere şi in felul acesta să fie create cât mai multe noi locuri de muncă.

Bereanu a arătat că în colegiul în care a fost ales senator, zona de munte a judeţului Suceava, unde exploatările miniere erau principalul angajator, există posibilitatea ca unele mine să fie redeschise.

 bereanu2

„Am vorbit cu mai mulţi specialişti în domeniu care mi-au spus că există posibilitatea ca mai multe perimetre miniere din judeţul Suceava să fie redeschise”, a precizat senatorul PSD.


Intră acum și în grupul de