Lungu: Daca nu faceam centrala noua la Suceava, nu se mai putea da caldura in iarna asta la oameni


Intră acum și în grupul de

ion lungu 1Conferinta de presa la sediul Primariei Suceava

Ion Lungu, primarul Sucevei:

„In sedinta de CLvoi intra cu un proiect de hotarare cu un pret pentru caldura la gardul centralei vechi de la Termica. Pretul de facturare pe noiembrie va fi de 134 lei fara TVA, plus transportul. Din punct de vedere legal e corect.

La  societatea de transport si distributie apar cheltuieli foarte mari. Imense. Se ajunge ca o gigacalorie sa coste dublu dupa ce e transportata.

Licitatia va clarifica toate lucrurile si sper ca mult a fost putin a mai ramas. Ar fi cam 150 de angajati cu salarii mai mari ca al primarului.

Daca nu faceam centrala noua la Suceava, nu se mai putea da caldura in iarna asta la oameni. Am avut o mare sansa cu noua centrala. Multumim celor de la Bioenergy ca au facut centrala. Era imposibil sa dam de la Primarie 1000 de miliarde pentru incalzire pe carbune.

Bugetul pe 2014 va intra in sedinta din 19 decembrie. La fel ca in 2013, nu vor fi majorate impozitele si taxele. Voi cere doar cresterea taxei de salubrizare de la3 la 5 lei. Suntem orasul cu cea mai mica taxa. Avem restante mari si daca nu vom avea bani, nu vom putea face deszapeziri pe strazile secundare in aceasta iarna.

Executia bugetara pe 2013 e de 65,67 % fata de 2012. La venituri proprii gradul de incasare e mai mare cu 3 %. Mai mici sunt incasarile la TVA.

Bugetul pe 2014 va fi mai mic ca cel de anul asta. Vom discuta si cateva proiecte si voi propune sa nu fim de acord cu demararea de lucrari noi. Ne obliga si legea sa finalizam ce am inceput. In functie de ce terminam, sa putem promova lucrari noi.

Suceava va adera la Federatia zonelor metropolitane din Romania. Vrem sa vedem care vor fi oportunitatile si parghiile de finantare. Avem creionate proiectele pemtru arealul Suceava-Botosani si am vrea ca in ianuarie sa facem sedinta comuna cu cele doua CL, dar sa avem intai ceva concret.

Maine, vine autobuzul electric la Suceava. Se va face un drive test cu el si in luna februarie va functiona la Suceava.

Cu mari eforturi, Primaria a dat un miliard de lei la fotbal. E un om acolo, Tudorean, care ma tot provoaca si ma tot judeca. Azi suntem pe pozitie de retrogradare si nu ar trebui sa vorbeasca prea multe. Cam 60 % din bani i-am dat deja. Am mai dat si la handbal un miliard chiar daca sunt conditii vitrege d.p.d.v. economic.

Vom da 5.000 de cadouri la copii, de Craciun. La Burdujeni, pe 17 decembrie, iar pe 18 decembrie, la ora 17, in centrul Sucevei la bradul de Craciun.

Apreciez initiativa dlui Balan cu cadourile pentru copii. E binevenita, daca are cu ce. Ar trebui ca toti parlamentarii sa dea cadouri. Daca se vrea, se poate.”


Intră acum și în grupul de