Senatorul Mihai Neagu a demisionat din PC si va activa ca independent


Intră acum și în grupul de

mihai neagu 1

Preşedintele PC Suceava, senatorul Mihai Neagu, şi-a anunţat demisia din partid, în plenul Senatului, şi a spus ca va activa ca şi independent.

Parlamentarul a motivat că a recurs la acest gest întrucât nu vede o dezvoltare a acestei formaţiuni politice. El a arătat că ţinta propusă ca PC să aibă o cotă electorală de 16 la sută în 2016 nu este realizabilă întrucât nu se doreşte aşa ceva. „Se vrea un partid mic de 2-3 la sută care să se alieze cu un partid mare”, a spus Neagu, care a adăugat că doreşte să facă politică într-un partid mare. „Voi merge la un partid mai mare”, a spus senatorul care a evitat să nominalizeze formaţiunea politică în care se va înscrie. Reprezentanţi ai celorlalte formaţiuni politice din judeţ susţin că nu au avut discuţii cu Neagu privind o eventuală înscriere a acestuia într-un dintre „partidele mari”.

Senatorul Mihai Neagu a fost secretarul grupului Partidului Conservator în Senat. În urma demisiei lui Neagu, PC rămâne cu doar opt senatori, iar numărul minim necesar pentru constituirea unui grup parlamentar în Senat este de şapte senatori.

Surse din Senat sustin ca si senatorul PP-DD, Vasilica Steliana Miron, intentioneaza sa faca un anunt privind trecerea sa la PSD in perioada urmatoare.

Vasilica Miron nu a făcut luni, în plenul Senatului, nici un anunţ privind trecerea la o altă formaţiune politică, iar ultimul plen din acest an al Senatului în care se mai pot face astfel de anunţuri este marţi. Surse politice au afirmat că este „puţin probabil” ca marţi Vasilica Miron să anunţe trecerea la PSD, dar că este posibil ca senatorul PPDD să demisioneze din partid după începerea noii sesiuni parlamentare.

Vasilica Miron este în prezent vicelider al grupului PPDD din Senat.


Intră acum și în grupul de