Flutur: Nu vad proiecte noi care sa dezvolte Suceava. Din pacate, acum, Suceava nu conteaza


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, şi-a exprimat, vineri, îngrijorarea că actuala conducere a judeţului Suceava nu are proiecte majore care să conducă la dezvoltarea zonei, iar prin legea bugetului pentru anul 2014 nu se vede o perspectivă de îmbunătăţire a situaţiei actuale. „Sunt trist şi toţi cred că suntem când ne uităm la 2013. Şoseaua de centură a Sucevei nu e finalizată. Cele de la Rădăuţi şi Fălticeni, care erau pe ţeavă, sunt anulate. Pe DN 29, între Suceava şi Botoşani se plimbă doar piatra”, a spus Flutur.

flutur motiune blaga 1

El a întrebat unde este computerul tomograf performant care trebuia să fie adus la Suceava. „Pârtia de pe Rarău moare. Nu se mai întâmplă nimic. Au investit oamenii acolo în pensiuni şi centre SPA în aşteptarea investiţiei şi acum ajung în faliment”, a spus Gheorghe Flutur care a menţionat că şi drumul spre Masivul Rărău, care este un drum turistic pentru Pietrele Doamnei, este închis în perioada de iarnă.

El a arătat că din nefericire Suceava nu mai contează. „Din păcate, s-a adeverit ce am spus: Suceava nu contează. Ce se anunţă e prea puţin. Panorama, punctele de bellevue? Ăsta e proiectul Sucevei? Proiectele de apă şi canal sunt abandonate. Gazul spre Dorna aud că nu e rentabil. Sunt probleme care ar trebui să intereseze”, a mai spus liderul PDL Suceava.

El a remarcat o apatie şi o lipsă de vlagă în promovarea Bucovinei. „E loc de mai mult. Toate evenimentele trebuie să aibă şi suflet”, a spus Flutur.

Senatorul PDL a transmis celor care conduc acum destinele judeţului Suceava să fie mai curajoşi şi să fie mai insistenţi la şefii lor de la Bucureşti pentru că alte zone încep să o ia înaintea Sucevei în domeniul turismului. „Mi se pare că trebuie o injecţie de vlagă pentru cei care trebuie să promoveze Bucovina”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de