Vasile Ilie: Executia bugetara din acest an arata ca ritmul de implementare a proiectelor europene e scazut in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

vasile ilie

Liderul grupului PDL din Consiliul Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a declarat, vineri, că execuţia bugetară din acest an evidenţiază că la cheltuielile secţiunii de dezvoltare s-au realizat în proporţie de 40 la sută.

Ilie a spus că inclusiv preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, recunoaşte că ritmul de implementare al proiectelor cu finanţare europeană aflate în derulare este foarte scăzut.

Potrivit liderul PDL, din păcate, între aceste proiecte se află şi cel de modernizare a Aeroportului Suceava care trebuie să-şi renegocieze la Ministerul Transporturilor graficul de lucrări.

Vasile Ilie a arătat că în ceea ce priveşte proiectele cu finanţare europeană, deşi s-au planificat pentru anul 2013 cheltuieli de 70,5 milioane de lei, s-au utilizat doar 22,7 milioane de lei. „Este îngrijorător că actuala administraţie judeţeană nu reuşeşte să utilizeze fondurile europene alocate şi care fuseseră prevăzute în bugetul acestui an aprobat de CJ Suceava”, a spus Ilie.

Liderul grupului PDL din CJ Suceava consideră că execuţia bugetară pe acest an confirmă eşecul administraţiei judeţene USL în implementarea proiectelor europene. „Noi le-am lăsat un portofoliu de proiecte contractate de peste un miliard de euro în tot judeţul, iar ei nu sunt în stare să deruleze paşii stabiliţi prin contractele de finanţare”, a spus Vasile Ilie.


Intră acum și în grupul de