PNL Suceava are o sarcina dificila la alegerile europarlamentare: scor electoral de 46 la suta


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava are o sarcină dificilă la alegerile europarlamentare, cea de a obţine 46,25 la sută din voturile exprimate în judeţ, potrivit unui document intern al partidului publicat de site-ul pesurse.ro

Doar organizaţia PNL Iaşi are o ţintă mai mare de atins, cea de a obţine 58,86 la sută din voturi la alegerile pentru Parlamentul European.

Potrivit documentului intern al PNL, în judeţul Suceava sunt 564.000 de votanţi din care se aşteaptă să participe la alegerile pentru Parlamentul European 129.720 de alegători, reprezentând 23 la sută, iar obiectivul asumat de PNL este ca dintre aceştia 60.000 de alegători să voteze candidaţii liberali, ceea ce reprezintă un scor electoral de 46,25 la sută.

În document se menţionează că PNL Suceava are potrivit MyPNL, 16.064 de votanţi, ceea ce ar reprezenta 26,77 la sută din numărul alegătorilor estimaţi că vor participa la alegerile europarlamentare în judeţ.

Potrivit aceluiaşi document, PNL intenţionează să obţină un scor naţional de 30,77 la sută, ceea ce presupune că liberalii vor avea nouă sau zece europarlamentari.

Şi PSD şi-a propus ca scorul electoral pe care să-l obţină la alegerile europarlamentare să fie unul istoric, de circa 45 la sută.


Intră acum și în grupul de