PDL Suceava, dupa respingerea de catre CCR a descentralizarii marca USL: „Guvernul Ponta trebuie să demisioneze”


Intră acum și în grupul de

 PDL Suceava consideră că respingerea descentralizării de  judecătorii Curţii Constituţionale echivalează cu adoptarea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului USL. „În consecinţă premierul Victor Ponta trebuie să demisioneze. Aşa cum a ştiut să-şi asume răspunderea pentru un proiect de lege vădit neconstituţional, la fel trebuie să-şi asume şi responsabilitatea prostiilor pe care a încercat să le legifereze”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii politice.

PDL Suceava arată în documentul citat că decizia Curţii Constituţionale în privinţa Legii descentralizării confirmă justeţea acţiunii Partidul Democrat Liberal, care s-a opus ferm şi insistent adoptării proiectului profund neconstituţional asupra căruia Guvernul USL şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului. „PDL a avertizat în repetate rânduri că proiectul descentralizării – aşa cum a fost el conceput şi asumat de puterea PSD–PNL – încalcă grav articolele constituţionale privind organizarea statului român, principiile funcţionării administraţiei publice locale și regimul proprietăţii. Toate aceste semnale trase de PDL au fost ignorate în mod sistematic de Guvernul Ponta”, se menţionează în comunicat.

alegeri pdl suceava

PDL a atenţionat că descentralizarea marca USL ar însemna un dezastru pentru România, iar prin atitudine publică şi acţiune parlamentară, PDL a încercat să stopeze demersul USL care ar fi dus la veritabilă feudalizare a ţării, cu judeţe transformate în moşii stăpânite de preşedinţii de Consilii Judeţene, deveniţi vătafi care taie şi spânzură, se arată în documentul citat. „Descentralizarea lui Ponta şi Antonescu îi împroprietărea pe baronii locali în dauna comunităţilor. Era o sfidare a cetăţeanului, a primarilor şi comunităţilor locale care ajungeau cu toţii la mâna unui politician devenit, prin lege, şef de plantaţie. Descentralizarea marca USL era, în fapt, o împărţire a ţării în zone de influenţă PSD şi PNL”, se mai arată în comunicat.

 În replică la autismul politic al USL faţă de aceste semnale, PDL a demarat strângerea de semnături pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta, avertizând că toţi cei care nu o semnează vor fi egal vinovaţi de dezastrul care va urma, precizează PDL Suceava care menţionează că acesta a fost un test de responsabilitate pentru clasa politică românească, ratat din păcate de cei care pretind că apără valorile de centru-dreapta.


Intră acum și în grupul de