PDL ar putea ataca in instanta hotararea CJ Suceava de alocare de fonduri pentru echilibrarea bugetelor localitatilor


Intră acum și în grupul de

PDL Suceava intenţionează să atace în instanţă hotărârea Consiliului Judeţean Suceava prin care s-au făcut alocări de fonduri pentru echilibrarea bugetelor localităţilor din cote defalcate de TVA şi impozit pe venit a anunţat liderul grupului PDL din CJ Suceava, Vasile Ilie.

sedinta CJ suceava fara consilierii PDL

Ilie a spus în cadrul emisiunii Ora de politică de la Intermedia TV că situaţia va fi discutată în şedinţa de vineri a organizaţiei judeţene a PDL Suceava şi crede că decizia va fi de a ataca hotărârea în instanţă pentru că alocarea fondurilor s-a făcut în baza unui criteriu ce nu are acoperire legală, mai exact că au fost sancţionate cu reducerea alocărilor localităţile ce nu au achitat contribuţia la proiectul european de gestionare a deşeurilor.

Vasile Ilie a explicat că în timpul administraţiei PDL, judeţului Suceava i-a mers cel mai bine pentru că mai întâi, la împărţirea fondurilor către localităţi se asigurau bani pentru funcţionare şi pentru confinanţarea proiectelor, iar banii care rămâneau după aceste alocări erau direcţionaţi spre finanţarea unor proiecte de investiţii.

„Acum cred că împărţirea banilor e în afara legii pentru că nu se prevede că nu primesc cei care nu au contribuit la SMID. Legea stabileşte criteriile şi acest criteriu lipseşte. Poate că dacă vor plăti şi aceste contribuţii, primarilor PDL li se va spune că nu primesc bani că nu au bască”, a mai spus Vasile Ilie.

Liderul grupului PDL din CJ Suceava a arătat că juriştii partidului studiază criteriile în baza cărora s-au alocat fonduri şi dacă nu s-au respectat prevederile legale se va ataca în instanţă hotărârea.

În timpul emisiunii a intervenit telefonic primarul PDL al comunei Bosanci, Anton Curic, care a spus că această comună a fost sancţionată şi că a primit doar 20.000 de lei de la CJ Suceava deşi a depus mai multe solicitări de finanţare a unor proiecte locale, cum ar fi modernizarea unui drum comunal, o grădiniţă, reţeaua de apă şi că nu înţelege de ce preşedintele CJ Suceava a spus că nu a trimis nici o solicitare de finanţare.

El a arătat că actuala putere va fi sancţionată la alegerile europarlamentare pentru că nu alocă fonduri comunei Bosanci.

„Bosanciul a ţinut două săptămâni piept ruşilor. Vom ţine şi noi piept două zile la referendum şi europarlamentare şi sper că nici un locuitor al comunei nu le va mai da un vot”, a spus primarul.

Liderul PDL din CJ Suceava a subliniat că cel mai puţini bani i-au primit 19 din cele 59 de localităţi cu primari PDL din judeţ, opt dintre acestea beneficiind de 20.000 de lei, iar alte 11 de 30.000 de lei.

„Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva”, a spus Vasile Ilie.

El s-a întrebat ce creştere economică poate să fie realizată în judeţul Suceava în condiţiile în care nu se asigură bani pentru cofinanţări pentru proiecte aflate în derulare.


Intră acum și în grupul de