PMP Suceava cere primarilor USL sa nu mai minta cetatenii

După un an şi jumătate de când USL a câştigat alegerile, parlamentarii actualei puteri trebuie să le explice sucevenilor ce au făcut pentru ca aceştia să aibă un nivel de trai mai ridicat, este de părere secretarul general al Organizaţiei Judeţene Suceava a Partidului Mişcarea Populară, Florin Hrebenciuc. „Cei de la USL se laudă încontinuu că au mărit veniturile unora, însă de un an şi jumătate nu mai auzim altceva. USL măreşte veniturile unora, dar creşte taxele şi impozitele, precum şi preţurile la toate produsele. Iar pensionarii, cărora le va creşte pensia cu 20 de lei nu vor fi în stare să acopere măririle de preţuri la curent şi întreţinere, sau la mâncare. Care este concluzia? Cei de la USL ne dau cu o mână şi ne iau cu 10 mâini, uitând toate promisiunile făcute în campania electorală. Românii nu văd că sub USL trăiesc mai prost, plătesc impozite şi taxe mai mari, sunt manipulaţi de televizuni, şomajul a crescut, şi mai mult, suntem izolaţi politic de Uniunea Europeană”, a spus Florin Hrebenciuc.

hrebenciuc

El a subliniat că Partidul Mişcarea Populară încerca să le explice sucevenilor că de toate acestea nu e vinovat preşedintele României, Traian Băsescu, aşa cum susţine USL. Secretarul general al PMP Suceava a ţinut să mai precizeze că în momentul de faţă, primarii USL mint atunci când le spun cetăţenilor că nu au fonduri şi că nu pot să facă investiţii din cauza lui Traian Băsescu. „Din punctul de vedere al celor din USL, chiar dacă un om se impiedică şi se loveşte, tot Băsescu este vinovat. Pe această cale, cerem public tuturor primarilor USL să nu mai mintă cetăţenii, şi sa le spună adevărul. USL-ul are o majoritate parlamentară covârşitoare şi un Guvern care pot să facă orice schimbare vor. Cu toate acestea, în numai un an şi jumătate, USL distrus economia şi producţia internă, prin ratarea celor două mari privatizări. Să nu mai vorbim de alte realizări ale USL: zero locuri de muncă, zero fonduri de dezvoltare şi zero proiecte”, a declarat Florin Hrebenciuc.

 El a mai arătat că atunci când erau în opoziţie, cei de la USL criticau toate acţiunile, investiţiile şi proiectele fostului Guvern condus de Emil Boc, şi în special cele promovate de fostul ministru Elena Udrea, iar în momentul de faţă, premierul Victor Ponta nu face altceva decât să taie panglici şi să se laude cu munca acesteia.

 Hrebenciuc a ţinut să amintească şi de ultimele două eşecuri ale actualei guvernări USL, respectiv deciziile nefavorabile ale Curţii Constituţionale cu privire la Legea descentralizării şi la modificările aduse Codului Penal. „Dirigintele a lăsat USL-ul corigent la legi de importanţă vitală, si dacă vor continua în ritmul ăsta vor ajunge repetenţi”, a conchis secretarul general al Organizaţiei Judeţene Suceava a Partidului Mişcarea Populară, Florin Hrebenciuc.