Consilierii locali ai PSD sustin o conferinta de presa la sediul partidului


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali ai PSD au anuntat, luni, o conferinta de presa, la sediul partidului, incepand cu ora 12.00.

Surse din partid sustin ca reactia PSD survine ca urmare a ultimelor declaratii ale liderului PNL Suceava, Alexandru Baisanu, care ar fi inflamat spiritele in cadrul USL.

Newsbucovina.ro va transmite LIVE declaratiile consilierilor.

dontu, bradatan, girigan, grosar

Consilierii locali ai PSD sustin, in premiera,  o conferinta de presa comuna.

Conferinta este deschisa de presedintele PSD Suceava, Ovidiu Dontu.

Ovidiu Dontu: „Vrem in 2014 realizarea proiectului de refacere a retelei stradale de 8 milioane de euro. Obiectivul asta contine realizarea a 10 strazi din Suceava. Programul mai contine si realizarea a 3 poduri si a pasajului peste calea ferata la Itcani. Momentul in care a fost anuntat proiectul a fost unul pozitiv pentru Suceava si monitorizarea lui tine de CL si conslierii alesi. Un punct major ramane si realizarea parcului industrial in municipiul Suceava.

USL are obligatia de a duce proiectul la capat. Suntem in faza studiului de prefezabilitate. Am discutat cu Lungu si vom urgenta achizitia firmei care va realiza studiul. Finalizarea schimbarii retelelor termice din oras e un alt proiect important. Mai sunt de investit 20 milioane de euro pentru refacerea integrala a retelelor de distributie a retelelor termice.

Am avut o discutie cu Lungu si va exista si un efort local pentru reabilitarea conductelor. Speram ca intr-un interval decent, maxim 3 ani, sa avem infrastructura terica reabilitata la Suecava si sa nu mai plateasca sucevenii pierderile. Un alt proiect extrem de drag mie, stoparea risipei banului public. Determinarea mea de a reusi ca banul public sa fie cheltuit corespunzator are cateva rezultate la realizarea executiei bugetare pe 2012 Suceava a economisit 30 miliarde de lei vechi nemaiducand gunoiul la Botosani. Majoritatea USL din CL a intervenit pt a se semna la contractul de la termoficare pretul de productie de 116 lei la gigacalorie. Asta inseamna o economie de 246 miliarde lei la termoficare, bani care vor fi orientati catre investitii.

Vom monitoriza proiectele de investitii de la ACET pentru ca si acolo trebuie sa existe principale economii pentru suceveni. Urmarim un plan de diminuare a cheltuielilor publice. Vrem in 2014 o reducere cu 50 % a abonamentului la transportul in comun pentru pensionari. Cred ca putem aduce macar un inceput de zambet pe fata pensionarilor. Astea sunt obiectivele majore pe care USL le are in vedere. Vizam si realizarea PUG-ului in Suceava.”

Tiberius Bradatan: „Prioritar pentru mine e programul lansat, dar care nu are turatia dorita, cel de sanatate prin educatie. E un proiect fllexibil si generos si aici intervine si rolul primariei. Ne dorim si am discutii deja cu primarul pentru a reactiva la Suceava concursul <<Sanitarii priceputi>>, care presupune o implicare a copiilor in ce inseamna sanatatea in viitor. Copiii sunt dispusi sa invete. Faptul ca au existat doar anumite scoli unde se facea concusul acesta a fost un pas inapoi. Resursa umana e importanta. E nevoie de instructori care sa pregateasca copii si am avut discutii cu postliceala sanitara si medicii din spital. Vorbim nu doar de copii. Vrem ca si in institutiile publice sa venim cu niste cursuri de prim ajutor, de resuscitare. Vrem ca oamenii sa nu ia in ras importanta acestor cursuri. Niciodata nu e suficient de mult subliniat ca trebuie sa ne spalam bine pe maini, pe dinti.

Doinita Cocris: „Am reusit sa dam la adoptii circa 80 de caini pe luna. Avem semnale ca tot ce se va prinde in Suceava vor pleca spre adoptie in strainatate. Speram sa reusim. Nu am pus presiune pe Primaria Suceava pentru aceasta activitate. Incercam sa o rezolvam cu fondurile noastre. Ne-au promis cei cu care lucram ca vor putea lua circa 300 de caini pe luna. Nu vor mai lua caini spre adoptie din alte tari, ci doar din Suceava. Abandonul de caini e pe loc fruntas. Suntem convinsi ca vor mai veni caini din alte zone si judete. Cred ca nu va avea rost sa mai eutanasiem ce avem in adaposturi acum pentru ca putem sa ii dam spre adoptie catre ONG-ul cu care colaboram.

Adoptiile se fac la dorinta unor oameni din Germania. Cainii sunt vizualizati pe net, pleaca de aici intr-un adapost in Germania si de acolo sunt repartizati.”

Eugen Girigan: „Daca ne uitam la fundamentarea bugetului, strazile au cea mai mare suma alocata. Preocuparea consilierilor USL e de a se face la Primarie o activitate eficienta si transparenta. Vrem sa solicitam o reorganizare a serviciului de administrare strazi din Primaria Suceava. Trebuie o etapizare pe cartiere a rebilitarilor stradale ca fiecare sa stie in ce an se realizeaza lucrari la el in zona si in ce cuantum financiar. Personal, voi initia o HCL prin care sa se infiinteze la Primaria Suceava un laborator astfel incat controlul calitatii lucrarilor sa se faca si la beneficiar si nu doar la ce spune ca a facut constructorul.”

 Cornel Grosar: „Suntem obligati ca si consilieri locali sa fim optimisti in legatura cu bugetul local pe 2014. Cred ca trebuie revitalizat sportul sucevean. Nu ma simt bine ca Suceava sa nu mai aiba handbal si fotbal acolo unde erau candva. Nu mai avem volei si rugby de top. Valorile sucevene trebuie aduse in fata.”

Ovidiu Dontu: „Exista o hotarare irevocabila ca terenul de la Termica e al Primariei. Faptul ca exista unii care actioneaza ca membri ai unui grup infractional pentru a face diverse acte cu acest teren, e altceva. In acest moment, suntem in situatia in care sa obligi un proprietar sa faca un trasfer de proprietate, nici macar litigiu nu se poate numi. Are calitate de lucru judecat. Nu poate nimeni sa ti-l ia si sa il duca intr-un capital social al Termica.

Am discutat cu liberalii despre ce doresc ei sa faca in 2014. Personal, imi place ideea de a micsora penalatatile pentru cei cu datorii la Primaria Suceava. Avem, actualmente, cel putin 4 candidati care apar in sondajele de opinie cu sanse reale pentru Primaria Suceava. Deocamdata, e prematur sa anuntam candidatul. Va asigur de determinarea PSD Suceava de a da primarul in 2016.”


Intră acum și în grupul de