Deputatul Ioan Balan: Cred ca in CL trebuie sa existe o viziune de dezvoltare a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Ioan Balan, deputat PDL de Suceava:

„Impreuna cu echipa de consilieri locali am avut consultari in toate cartierele din Suceava. Din discutii, au rezultat prioritati pentru fiecare cartier. La Burdujeni, principala problema e a modernizarii strazilor Cuza Voda si Calea Unirii. O problema comuna a tuturor cartierelor e cea a reabilitarii trotuarelor. Daca strazile s-au mai carpit, sunt trotuare care nu au mai fost lucrate de 20 de ani.

La Burdujeni sunt prea putine spatii verzi si e aproape imposibil de a gasi solutii pentru infiintarea de spatii verzi. Avem insa cateva solutii. Locurile de parcare sunt o problema mare in zona si introducercea gazului metan in mai multe locuinte.

Oamenii reclama fluidizarea traficului in cartierul George Enescu, mai ales pe aleile secundare unde traficul este aproape sugrumat.

Cred ca trebuie gasita o posibilitate ca Agentia de Protectia Mediului care a fost proiectata ca si Gradinita cu program prelungit sa fie preluata la Primaria Suceava si e numai buna ca destinatie.

Anul asta se vede ceva ce nu s-a mai vazut anterior, pentru ca e unul special. Peste doua luni sunt alegeri si interesul partidelor e sa isi proomoveze imaginea. Deodata, consilieri USL vin la concurs de idei care mai de care mai nastrasunice, care pot capta si atrage atentia electoratului in ideea de a vedea ce bine intentionati sunt ei. Vreau sa comentez pe smecheria celor de la PSD. Au vazut draftul de buget al primarului Lungu si isi aroga proiectele lui.

De 2 ani de cand sunt la guvernare ce au facut? Prima data si-au luat cate un brat de foarfece si un kilometru de panglici si au inceput cu liftul de Humor. Ii vad aliniati cu totii si nu inteleg de unde se pot intelege cu totii la cate o panglica la proiecte incepute de PDL. Nu stiu vreo constructie inceputa de USL si azi sa fie de inaugurat. Stiu doar de proiecte PDL luate cu nonsalanta si tratate ca fiind ale USL.

Nu am vazut un USL bloc in CL ca sa iasa cu proiecte comune. Vad un PSD care critica PDL si PNL si un PNL care face la fel. Fiecare isi trage focul sub oala lui. As vrea sa vad un proiect in care cei de la USL sa spuna ca nu din taxe si impozitele sucevenilor fac ceva, ci din alte surse care sunt la indemana lor.

Daca cineva din Brasov ar fi auzit conferinta de presa a celor de la PSD, ar fi zis ca Suceava e pol de dezvoltare al Romaniei si aici curge lapte si miere.  Si mai iese si Lungu si da din coada si spune ca ce bun e proiectul lor.

Eu cred ca in CL trebuie sa existe o viziune de dezvoltare a Sucevei. Atunci cand sunt proiecte, de vina e majoritatea. Cand sunt nerealizari,vinovat e primarul.

Sa se stabileasca cine e cel care plateste. Consilierii locali ar trebui sa fie mai ateni la ceea ce doresc cetatenii si mai putin la obiectivele politice si electorale. Daca nu, vom fi ca la furat startul. Sa vedem ce se face si sa iesim noi primii si sa spunem ca noi le facem.

Am vazut si un lucru interesant, acela de a scadea abonamentul pentru pensionari la jumatate. E o idee buna. Pe principiul asta cred ca e bine sa se dea ceva la oameni si stim cum functioneaza socieatea de transport si daca se pune in practica solutia asta ar trebui criterii foarte clare si cateva gratuitati. Nu otava de la A la Z. Nu ca la patinoar, unde cine e prieten cu primarul primeste invitatii gratis indiferent de cati vin.

Oameni buni, nu vine PSD cu generozitate de la el de acasa. Noi nu dam, noi gestionam banii cetatenilor si trebuie sa ii intrebam si pe ei ce vor. CL nu da de la el de acasa si rolul politicienilor e cel de buna chibzuinta si nu de aroganta de a imparti discretionar fondurile primariei. Anul asta majoritatea fac gesturi care sa le aduca voturi la europarlamentare. Eu sunt azi la butoane si eu va dau, dar lucrul asta e urat pentru oamenii politici.

Cred ca o atitudine corecta si de respect poate ajuta mai mult decat atitudinea asta comunisto-smechereasca pe care unii au tot scos-o in fata zilele astea.

Cred ca cei de la USL pot si pot multe. Ar fi fost credibili daca ar fi sarit in sus cand la Suceava s-au primit bani mai putin decat alte orase din judet. As fi vazut aceiasi actori politici si administrativi si erau credibili, dar cand la unele primarii PDL au primit fonduri cat da un gospodar generos de al nostru la uratori? Ei trebuie sa inteleaga ca ei conduc tot judetul si nu doar partea PSD-ista.

Lungu a discutat bugetul pe 2014 cu consilierii nostri in egala masura cum a discutat si cu cei din USL. Primarul nostru a inteles imediat dupa alegeri sa faca adminstratie si de atunci nu s-a mai implicat deloc in nici o activitate de partid la PDL. Ba din contra, l-am vazut implicat la alte partide.

Locul 1 pe Regiunea de NE este Orest Onofrei. E vorba de o apreciere a organizatiilor si de optimizare a actiunilor politice. Nu stiu daca Suceava va reusi performanta de a avea doi candidati pe locuri eligibile la europarlamentare.”


Intră acum și în grupul de