Fostul sef al ISU Suceava, Ioan Burlui, si-a dat demisia din fruntea IGSU, dupa tragedia din Apuseni


Intră acum și în grupul de

Ioan Burlui, fost şef al ISU Suceava şi actualul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), a declarat că şi-a scris demisia, însă i-a fost refuzată, scrie Gândul.info.  „E un act încă deschis. Am preferat să îmi dau demisia tocmai ca să nu planeze suspiciunea pe oamenii care au lucrat în teren”, a spus şeful de la ISU.

ion burlui

Potrivit sursei citate, Burlui a precizat că a vorbit cu medicul Radu Zamfir la scurt timp de la producerea accidentului aviatic, în urma căruia şi-a pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion. „Am vorbit cu medicul la ora 16.06. Doctorul Radu Zamfir mi-a transmis repere geografice care se vedeau pe un ecran, nu coordonatele”, a declarat Ion Burlui, mai arată Gândul.info.

Potrivit antena3.ro, ulterior, ministrul de Interne, Radu Stroe,  a acceptat demisia şefului IGSU, Ioan Burlui.

Amintim că la finele lunii noiembrie 2013, colonelul Ioan Burlui a fost avansat la gradul de general de brigadă. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat atunci Decretul privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea, colonelului Ion Burlui din Ministerul Afacerilor Interne.

În luna iunie a anului trecut, Burlui, care era şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a preluat interimar conducerea IGSU, fiind numit de premierul Victor Ponta.

La începutul lunii octombrie, el a câştigat examenul pentru funcţia de şef al IGSU.

Ioan Burlui, în vârstă de 51 de ani, este absolvent al Şcolii de ofiţeri activi din MAI din 1983 după care a fost angajat la grupul de pompieri din Suceava urcând în funcţie de la comandant de pluton la cel de şef al ISU Suceava.

Totodată, Burlui este absolvent al ASE Bucureşti în anul 1990 şi a obţinut titlul de doctor în anul 2012.

Un avion  pilotat de Adrian Iovan şi de copilotul Răzvan Petrescu, s-a prăbuşit, luni după-amiază, în Beliş, judeţul Cluj. La bordul aeronavei se afla o echipă de medici alcătuită din patru persoane: dr. Radu Zamfir – Spitalul Fundeni, dr. Valentin Calu – Spitalul Elias, dr. Sorin Ianceau – Spitalul Municipal Beiuş, dr. Cătălin Pivniceru – Spitalul Sf. Maria din Bucureşti şi Aurelia Ion, o studentă de la Institutul Medico-Mililar Bucureşti.

Toate aceste persoane efectuau o cursă Bucureşti – Oradea pentru a preleva un ficat, ce urma să fie transplantat unei paciente de 62 de ani, din Piteşti.

În urma accidentului, două persoane şi-au pierdut viaţa: pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion.


Intră acum și în grupul de