Ioan Balan: Vreau sa vad cand PSD inaugureaza in Suceava un proiect inceput de la pix si hartie, nu numai cele initiate de PDL


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă cu interes ca cei din USL, în special din PSD, vor inaugura în Suceava un proiect început de la pix şi hârtie nu numai dintre cele iniţiate de PDL.

Bălan a spus că a văzut că cei din USL s-au înarmat cu foarfeci şi panglică pentru a inaugura proiectele iniţiate de PDL. „De doi ani de când sunt la guvernare ce au făcut? Prima dată şi-au luat câte un braţ de foarfece şi un kilometru de panglici şi au început cu liftul de Humor. Îi văd aliniaţi cu toţii şi nu înţeleg de unde se pot înţelege cu toţii la câte o panglică la proiecte începute de PDL. Nu ştiu vreo construcţie începută de USL şi azi să fie de inaugurat. Ştiu doar de proiecte PDL luate cu nonşalanta şi tratate ca fiind ale USL”, a spus Ioan Bălan.

Ioan Balan

Preşedintele PDL Suceava a adăugat că nu are cunoştinţă de vreun proiect al PSD „început cu pix şi hârtie” şi care să fie acum în derulare şi să poată să fie inaugurat, ci doar proiecte PDL care sunt preluate ca fiind ale USL, amintind că inclusiv proiectul de modernizare a zece străzi a podurilor peste râul Suceava şi a pasajului peste linia CFR din Iţcani este tot un proiect PDL depus ca rezervă la cel de 22,4 milioane de euro prin care s-au modernizat străzi, s-au înfiinţat parcajele subterane, s-a modernizat iluminatul public sau s-a construit Centrul de conservare a tradiţiilor.

El a mai declarat că nu a văzut un USL care să acţioneze împreună în Consiliul Local Suceava şi să anunţe proiecte comune. „Văd un PSD care critică PDL şi PNL şi un PNL care face la fel, critică PSD şi PDL. Fiecare îşi trage focul sub oala lui. Aş vrea să vad un proiect în care cei de la USL să spună că nu din taxe şi impozitele sucevenilor fac ceva, ci din alte surse care sunt la îndemâna lor”, a spus Bălan.

El a arătat că se laudă cu proiecte din urmă cu zece ani, reîncălzite.

„Dacă cineva din Braşov ar fi auzit conferinţa de presă a celor de la PSD, ar fi zis că Suceava e polul de dezvoltare al României şi că aici curge lapte şi miere.  Şi mai iese şi Lungu şi dă din coadă şi spune că ce bun e proiectul lor”, a subliniat deputatul democrat-liberal. „În Consiliul Local cred că nu trebuie să fie o echipă cu un concurs de idei ci cred că în Consiliul Local  trebuie să existe o viziune de dezvoltare a Sucevei. Atunci când sunt proiecte, e meritul majorităţii. Când sunt nerealizări, vinovat e primarul”, a spus Bălan.

Preşedintele PDL Suceava a arătat că împreună cu echipa de consilieri locali PDL a avut consultări în toate cartierele din Suceava la care au participat între 70 şi 250 de suceveni, iar din discuţii, au rezultat priorităţi pentru fiecare cartier.

Astfel, în Burdujeni, principala problema e a cea a modernizării străzilor Cuza Vodă şi Calea Unirii, iar o problemă comună a tuturor cartierelor e cea a reabilitării trotuarelor. „Dacă străzile s-au mai cârpit, sunt trotuare care nu au mai fost reparate de 20 de ani”, a arătat Bălan.

Tot în Burdujeni, parlamentarul PDL a menţionat că sunt prea puţine spaţii verzi şi că este aproape imposibil de înfiinţare a unor noi spaţii verzi, dar că democrat-liberalii au însă soluţii.

În viziunea PDL Suceava în municipiu o mare problemă este cea a locurilor de parcare şi este necesară şi fluidizarea traficului, mai ales în cartierul George Enescu, în special pe străzile secundare.

Totodată, PDL Suceava a identificat şi unele soluţii pentru unităţi şcolare şi preşcolare şi consideră că este nevoie ca la şcoli să fie prezente patrule de poliţie comunitară pentru a se evita incidentele.

Ioan Bălan a atras atenţia că în acest an, pentru că este an electoral, partidele politice se întrec în promisiuni şi vor să-şi promoveze imaginea şi a arătat că deodată, consilieri USL vin la concurs de idei care mai de care mai năstruşnice, care pot capta şi atrage atenţia electoratului în ideea de a vedea ce bine intenţionaţi sunt ei, iar cei din PSD au văzut proiectul de buget al primarului Ion Lungu şi îşi arogă proiectele lui.

Deputatul PDL a mai declarat că evaluarea oamenilor politici se face după rezultate şi nu după promisiuni şi a criticat atitudinea USL care „în stil de paşă” alocă fonduri „pentru că sunt la butoane”. „O atitudine de respect e mai bună decât una comunisto-şmecherească. Primarul e actorul principal în construcţia bugetului local”, a mai arătat Bălan care consideră că ar trebui ca şi consilierii locali să fie mai atenţi la ceea ce îşi doresc cetăţenii şi mai puţin la obiectivele politice şi electorale. „Oameni buni, nu vine PSD cu generozitate de la el de acasă şi dă bani. Consilierii locali nu dau bani ci gestionează banii cetăţenilor şi trebuie să îi întrebăm pe ei ce vor. Consiliul Local nu dă bani de la el de acasă şi rolul politicienilor e cel de bună chibzuinţă şi nu de aroganţă de a împărţi discreţionar fondurile primăriei”, a spus Bălan.

El a mai declarat că primarul Ion Lungu a discutat bugetul pe 2014 cu consilierii PDL în egală măsura cum a discutat şi cu cei din USL. „Primarul nostru a înţeles imediat după alegeri să facă administraţie şi de atunci nu s-a mai implicat deloc în nici o activitate de partid la PDL. Ba din contră, l-am văzut implicat la alte partide”, a mai spus preşedintele PDL Suceava.


Intră acum și în grupul de