Ovidiu Dontu: Am avut elemente de neconstitutionalitate la Legea descentralizarii inainte de angajarea raspunderii Guvernului


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, membru al Comisiei juridice din Senat, a declarat, joi seara la Ora de politică că a avut elemente de neconstituţionalitate privind Legea descentralizării pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea dar care a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională.

„Şi eu într-o discuţie cu Toni Greblă (fost senator PSD, actual judecător al CCR) am agreat că sunt elemente de neconstituţionalitate în proiect”, a spus Donţu.

ovidiu dontu in Senat

El a arătat că neconstituţionalitatea legii este în legătură cu regimul proprietăţii, dar că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale pentru a se pronunţa pe ceea ce trebuie modificat.

Donţu consideră că este nevoie de descentralizare şi crede că poate este mai bine ca legea să fie adoptată în formula prin care se discută în comisiile parlamentare de specialitate şi în plen.

„În funcţie de motivarea CCR vom interveni pe textul legii în comisiile juridice”, a spus Donţu.

El nu consideră că iniţiatorul acestei legi, vicepremierul Liviu Dragnea, are motive pentru a fi sancţionat pentru că a determinat Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe acest proiect de lege şi că legea nu a fost adoptată prin mecanismul clasic de legiferare.


Intră acum și în grupul de