Dontu: „Returnarea Legii parteneriatului public-privat e o lovitura la temelia investitiilor in Romania”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul PSD Suceava

Ovidiu Dontu, senatorul PSD de Suceava, preşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Suceava:

„Eu ca senator obisnuiesc sa fac un raport catre cetateni. Va pot spune ca nu am nici o absenta in Comisia juridica sau in celelalte comisii in care am activat si nici in plenul Senatului si nu am acceptat nici o deplasare in strainatate. Am 10 initiative legislative dintre care una foarte importanta, cea cu parcurile industriale care ne va ajuta mult la Suceava.

ovidiu dontu 2

De luni, Comisia de revizuire a Constitutiei se intalneste din nou. Suntem in situatia de a finaliza proiectul de lege si vom introduce observatiile Consiliului Legislativ si ale Comisiei de la Venetia. Cred in acest proiect, e unul foarte serios. S-a introdus tratament echitabil in administraţia publica. Ar trebui sa creasca transparenta in administraţia publica locala cu ocazia asta. Introducem notiunea de interesul superior al copilului.

Introducem creantele impotriva statului cu acelasi regim juridic ca si contributiile fiscale. Si un privat va putea cere si primi penalizari de la stat in cazul in care statul intarzie cu plata.

Dorim eliminarea traseismului politic. Senatul va fi o camera a regiunilor. Modificarile creaaza premisele de a avea o reducere a parlamentarilor cu circa 200. USL isi asuma acest tip de reforma parlamentara.

Intoarcerea Legii parteneriatului public-privat la Parlament de catre Traian Basescu e un mare pas inapoi. Returnarea si propunerea de reexaminare e o lovitura la temelia investitiilor in Romania, la temelia dezvoltarii tarii. Motivele invocate de presedinte nu sunt reale.

Si asa legea a venit prea tarziu, dar daca si acum avem un presedinte care lucreaza impotriva intereselor tarii ne aduce in situatia de a vota legea in procedura de urgenta pentru a o trimite spre promulgare.

Referitor la problema morala a dlui Chiuariu, e singurul care poate lua decizii in acest sens. Am nevoie sa vad dispozitivul hotararii judecatoresti si in functie de ce prevede o sa pot spune o parere mai larga. Omeneste, sunt alaturi de presedintele comisiei, dl Chiuariu, la aceste momente.

Comisia e si una de imunitati si dosarul va veni oficial lal comisie si vom vedea ce e acolo. De la 1 februarie, vom avea si un vicepresedinte la Comsiei.”


Intră acum și în grupul de