Balan: „Cel mai important proiect care poarta semnatura PSD e proasta gestionare a orasului in zilele astea cu ninsoare”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul Organizatiei Municipale Suceava a PDL

Ioan Balan, deputat PDL de Suceava, presedintele Organizatiei Municipale Suceava a PDL:

„Subiectul conferintei de azi e dezideratul nostru de a oferi cetatenilor caldura si apa calda la preturi mici. Va trebui sa mai muncim in CL in perioada urmatoare pentru asta. Am vazut si ma ingrijoreaza declaratiile lui Lungu care spune ca sucevenii nu prea platesc facturile. In plina iarna, lucrul asta ingrijoreaza. Nu cred ca e rea -vointa din partea oamenilor.

ioan balan

Oamenii spun ca nu se poate plati pentru ca e rezultanta directa a asa-zisei cresteri a nivelului de trai promisa de USL. Noi, PDL, vom incerca sa punem in miscare acele mecanisme care sa nu duca la sistarea furnizarii caldurii la suceveni. Ar fi o crima. Degeaba ne batem cu caramaida in piept ca am reusit sa pornim centrala pe biomasa, daca ajungem in situatia in care sa sistam furnizarea agentului termic.

Liderii PSD sunt extrem de agitati si nu prea mai stiu ce realizari a avut PDL in mandatul trecut cand am avut majoritate in CL. Realizarile noastre il au ca si actor si pe primarul Ion Lungu. E vorba de Centrul Cultural Bucovina realizat cu sprijinul direct al parlamentarilor PDL, parcarea din zona centrala, cel mai modern spital din Moldova, Cetatea de Scaun, noua centrala pe biomasa. Si sunt cateva din marile proiecte scrise si adoptate.

Ca tot am vazut prin scrisorele trimise pe la presa ca Balan minte. Va spun clar ca Ioan Balan nu minte si nu dezinformeaza. Vad ca pentru unii lideri PSD nu e de  ajuns sa le spui adevarul. Azi vin si cu proba scrisa a celor spuse de mine. Pe 27 august 2009 CL a adoptat PID-ul, iar proiectul a fost depus la ADRE NE. Proiectul are 1000 de pagini si avea o valoare de 22,4 milioane euro, iar economia facuta a fost de 8 mil euro.

primul proiect de rezerva in cadrul lui era modernizarea mai multor strazi secundare din SUceava. ADRNE a solicitat in 14.06.2012 date din proiectul de rezerva. atunci era CL cu majoritate PDL. pimarul raspunde a doua zi cu o adresa si trimite proiectul la ADRNE. asa arata pana la urma cine spune adevarul si cine minte. in 2013 in CL s-au aprobat indicatorii tehnico economici. PSD vine si spune ca au fost promotorii.

Le spun celor de la PSD ca stim ponderea consilierilor in CL. Ea e foarte clara si au dat-o sucevenii. Adica 10 consilieri PDL si 6 PSD. Cel mai important proiect care poarta semnatura PSD e proasta gestionare a orasului in zilele astea cu ninsoare. Daca PSD poate sa arate ca au scris un proiect si l-au trecut prin CL sa ne-o spuna.

Pe oameni ii intereseaza sa aiba apa calda si caldura si aici trebuie sa vedem implicarea PSD. Oamenii vor sa isi scoata masinile din parcare, dar nu pot din cauza troienelor. Copiii nu pot merge la scoala si gradinita pentru ca zapada e pana la genunchi. Asta ar trebui sa ii intereseze pe PSD si odata cu prezentarea probei scrise, ma opresc sa mai vorbesc despre subiectul proiectului de 8 miloane de euro.”


Intră acum și în grupul de