Ioan Balan il acuza pe Lungu de cinism cand ameninta cu sistarea caldurii catre populatie


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, consideră că primarul Sucevei, Ion Lungu, este cinic atunci când ameninţă populaţia că s-ar putea să nu beneficieze de apă caldă şi căldură din cauza datoriilor mari care s-au acumulat pentru serviciile Termica.

 balan 2-2013

Bălan a spus într-o conferinţă de presă că scopul consilierilor locali PDL este să oferă căldură şi apă caldă locuitorilor oraşului la preţuri mici motiv pentru care toţi consilierii din Consiliul local Suceava ar trebui să conlucreze pentru a se ajunge la acest deziderat.

“Am văzut şi mă îngrijorează declaraţiile lui Lungu care spune că sucevenii nu prea plătesc facturile. În plină iarnă, lucrul ăsta îngrijorează. Nu cred ca e rea-voinţă din partea oamenilor”, a declarat Bălan.

El a menţionat că a avut întâlniri cu sute de suceveni care au spus că este greu să achite şi facturile pentru căldură şi apă caldă în condiţiile în care guvernarea USL a crescut nivelul taxelor şi impozitelor şi a introdus noi taxe. Astfel, o parte dintre suceveni, după ce-şi achită taxele datorate statului rămân cu prea puţini bani pentru a supravieţui.

 

„Noi, PDL, vom încerca să punem în mişcare acele mecanisme care să nu ducă la sistarea furnizării căldurii în Suceava. Ar fi o crimă. Degeaba ne batem cu cărămida în piept că am reuşit să pornim centrala pe biomasă, daca ajungem în situaţia în care să sistăm furnizarea agentului termic”, a spus Bălan.

 

Liderul PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat într-o altă conferinţă de presă, că există o iniţiativă a grupului PNL prin care sucevenii să fie scutiţi de la plata penalităţilor.

El a spus că se are în vedere ca în vederea creşterii gradului de încasare de la populaţie să fie scutiri sau diminuări la plata penalităţilor de întârziere la plata taxelor şi impozitelor locale.

Ovidiu Dontu 1

În ceea ce priveşte termoficarea municipiului, Donţu a spus că grupul PSD propune înfiinţarea unei firme de transport şi distribuţie a Consiliului local care să preia astfel în gestiune acest serviciu.

Totodată, pentru diminuarea costurilor cu încălzirea, PSD susţine continuarea programului de reabilitare a reţelelor de transport a agentului termic astfel încât pierderile din reţea să fie cât mai mici.


Intră acum și în grupul de