Ioan Balan: Voi saluta orice proiect initiat de PSD si dus la capat in municipiul Suceava. Pana acum nu au nici unul


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat că va saluta orice proiect iniţiat în municipiul Suceava de PSD proiect care să fie dus la capăt, menţionând că, din păcate, până acum nu a văzut nici unul.

El a arătat într-o conferinţă de presă că liderii PSD sunt extrem de agitaţi pentru că nu au iniţiat noi proiecte în comparaţie cu realizările PDL din mandatul trecut, iar cei din PSD încearcă să-şi asume acum proiectele începute de PDL când democrat liberalii aveau majoritate în CL.

ioan balan

Bălan a spus că realizările PDL îl au ca şi actor şi pe primarul Ion Lungu, menţionând printre acestea Centrul Cultural Bucovina realizat cu sprijinul direct al parlamentarilor PDL care au obţinut finanţare prin depunerea de amendamente la legea bugetului, modernizarea centrului oraşului şi realizarea parcărilor subterane, cel mai modern spital din Moldova, Cetatea de Scaun, noua centrala pe biomasa.

„Şi sunt doar câteva din marile proiecte scrise şi adoptate în perioada PDL”, a spus Bălan.

El s-a arătat contrariat că PSD susţine prin „scrisorele trimise pe la presă” că Bălan minte motiv pentru care a ţinut să prezinte public documentele în baza cărora a făcut afirmaţia că proiectul de modernizare a străzilor din municipiu, în valoare de 8 milioane de euro, este o iniţiativă PDL.

„Vă spun clar că Ioan Bălan nu minte şi nu dezinformează. Văd că pentru unii lideri PSD nu e de  ajuns să le spui adevărul. Azi vin şi cu proba scrisă a celor spuse de mine: pe 27 august 2009 Consiliul local în care PDL avea majoritatea absolută a adoptat Planul Integral de Dezvolare Urbană, iar proiectul a fost depus la ADRNE. Proiectul are 1.000 de pagini şi avea o valoare de 22,4 milioane euro, iar economia făcuta a fost de 8 milioane de euro. Primul proiect de rezervă în cadrul lui era modernizarea mai multor străzi secundare din Suceava. ADRNE a solicitat în 14.06.2012 date din proiectul de rezervă. Atunci era CL cu majoritate PDL. Primarul răspunde a doua zi cu o adresă şi trimite proiectul la ADRNE. Aşa arată până la urmă cine spune adevărul şi cine minte. În 2013 în CL s-au aprobat indicatorii tehnico economici. PSD vine si spune ca au fost promotorii proiectului”, a declarat Bălan.

 

El a menţionat că şi în 2013, cele mai multe voturi pentru acest proiect tot PDL le-a dat întrucât ponderea PDL în CL este mai mare decât a PSD.

„Le spun celor de la PSD că ştim ponderea consilierilor în CL. Ea e foarte clară şi au dat-o sucevenii. Adică 10 consilieri PDL şi 6 PSD”, a spus Bălan.

Preşedintele PDL Suceava crede însă că cel mai important proiect care poartă semnătura PSD e proasta gestionare a oraşului în aceste zile cu ninsoare.

 

„Pe oameni îi interesează să aibă apă caldă şi căldură şi aici trebuie să vedem implicarea PSD. Oamenii vor să îşi scoată maşinile din parcare, dar nu pot din cauza troienelor. Copiii nu pot merge la şcoală şi grădiniţă pentru că zăpada e până la genunchi. Asta ar trebui să îi intereseze pe cei din PSD”, a mai spus Bălan.

 


Intră acum și în grupul de