PDL Suceava voteaza imprumutul dorit de presedintele CJ, Catalin Nechifor


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului de consilieri judeteni ai PDL, Vasile Ilie, a anuntat ca aleșii judeteni ai opoziției din deliberativul judetean sucevean vor vota propunerea președintelui CJ, Cătălin Nechifor, ca institutia pe care o conduce să ia un credit de 20 milioane de lei.

Motivul invocat de Vasile Ilie a fost că banii pe care Nechifor dorește să îi obțină vor fi folosiți pentru proiectele care au fost gandite si demarate în guvernarea PDL, când la șefia consiliului județean era liderul PDL, Gheorghe Flutur.

Vasile Ilie

”Imprumutul dorit de seful CJ este bine venit, in conditiile in care actuala majoritate USL din CJ este incapabila sa atragă fonduri sub altă formă, deși sunt la guvernare si la nivel central”, a explicat Vasile Ilie, care a adăugat și că banii sunt destinați unor proiecte incepute in mandatul PDL.

”Constatand ca alte proiecte noi nu au inceput in judetul Suceava e de datoria noastra sa facem tot ce putem pentru finalizarea macar a celor incepute”, a mai spus liderul grupului de consilieri PDL.

”Noi suntem alaturi de demersurile PSD de obtinere a acestui credit si speram ca ministrii finantelor si bugetului, Daniel Chitoiu si Liviu Voinea, sa avizeze accesarea acestui credit ca sa nu ajungem in situatia Primariei Suceava care a si organizat licitatii pentru creditul de 4 milioane de lei necesar finalizarii Centrului Cultural BUCOVINA, dar nu a primit aprobare”, a atras atenția Vasile Ilie.

Reamintim ca presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, a anuntat, luni, că vrea să împrumute 20 de milioane de lei pentru finanţarea Aeroportului Suceava şi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene.

„Aceşti bani vrem să-i folosim pentru dezvoltarea infrastructurii de transporturi, axele prioritare fiind Aeroportul şi structura rutieră”, a declarat şeful administraţiei judeţene, într-o conferinţă de presă.


Intră acum și în grupul de