PDL Suceava: Sucevenii cu venituri lunare sub 450 de lei pe membru de familie sa beneficieze de transport public gratuit


Intră acum și în grupul de

PDL Suceava vrea ca sucevenii cu venituri mici să beneficieze de transport public gratuit şi susţine şi propunerea ca pensionarii să obţină o reducere de 50 la sută la abonamentele de transport public.

Preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că din 2012  bugetul municipiului Suceava este în scădere şi că a constatat că jumătate din persoanele juridice şi fizice au restanţe. „Nu cred că jumătate dintre suceveni nu vor să plătească. E vorba că nu au de unde. Asta înseamnă marea creştere economică trâmbiţată de USL. Pe hârtie o fac să arate bine, dar realitatea e alta. Marea promisiune că de a doua  zi de la venirea la guvernare schimbă tot a fost realizată, dar doar în taxe şi impozite noi”, spus Bălan.

ioan balan 1

El a arătat că lucrurile merg prost în economie şi cetăţenii au veniturile diminuate.

Bălan a spus că în ceea ce priveşte dezbaterea legată de reducerea cu 50 la sută a abonamentelor pentru pesnionari, PDL Suceava susţine în continuare ca unele categorii să beneficieze de gratuităţi. „Suntem de acord şi cu propunerea privind reducerea abonamentelor pentru pensionari şi susţinem prin consilierii PDL şi anumite gratuităţi, dar nu otova, ci cu cap. E corectă stabilirea unui plafon şi să fie acordate gratuităţi elevilor şi studenţilor”, a spus Bălan.

Preşedintele PDL Suceava a menţionat că ar putea obţine gratuităţi sucevenii care au venituri lunare de sub 450 de lei pe fiecare membru al familiei.

El consideră că o astfel de măsură „ar fi de bun simţ” şi nu ar afecta foarte tare bugetul local.

Bălan a arătat că este convins că primarul Ion Lungu, care încă este membru PDL, va fi de acord cu demersul PDL.


Intră acum și în grupul de