Orest Onofrei: PSD si PNL sunt ca doi soti in prag de divort si asteapta ca unul sa dea prima palma


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, a declarat joi seara în emisiunea Ora de politică că USL este în actuala situaţie întrucât a fost o căsătorie între doi  PSD şi PNL care au venit cu copii din flori, PC şi UNPR, dar şi cu copii de la orfelinat, cum ar fi PNG şi PV, iar toţi aceşti copii creează probleme.

orest onofrei 3

„PC a plecat de la mama la tata, adică după ce a fost cu PNL a plecat alături de PSD, după ce în 2004 fusese şi prin vecini, atunci când a fost soluţia imorală, şi sunt create probleme, distorsiuni în USL”, a spus Onofrei.

El a mai declarat că PNL a fost naiv să creadă în vorbele dulci înainte de căsătorie transmise de PSD.

„Logic, nu se poate ca un partid uriaş ca PSD, să spună liberalilor că vom fi aliaţi o perioadă, după care vom fi adversari, dar că până să fim adversari eu vreau să te sprijin să ajungi partid mare şi să-ţi dau şi preşedintele ţării”, a spus Onofrei.

El consideră că în USL este o situaţie similară cu o familie aflată în pragul divorţului.

„Sunt ca o familie înainte de divorţ, cu nevasta cu bagajele făcute şi care aşteaptă să primească o palmă ca să poată pleca”, a mai spus Onofrei.

El a precizat că USL nu s-a rupt pentru că nu s-a stabilit cine este vinovatul.

Onofrei crede că PSD şi PNL încearcă să amâne cât mai mult până să ajungă la o soluţie de rupere a alianţei mai ales că există şi o presiune mare din teritoriu, mai ales în condiţiile în care partidul care va părăsi guvernarea va avea de pierdut multe funcţii în teritoriu.

Onofrei a mai spus că cel mai performant guvern al unei alianţe politice a fost cel al Alianţei DA, PNL-PD.

„Guvernul Alianţei DA a fost cel mai performant guvern al unei coaliţii şi a funcţionat extrem de bine. De ce s-a rupt alianţa e istorie”, a spus Onofrei.

El a arătat că nu înţelege de ce fostul premier Călin Popescu Tăriceanu e tras pe linie moartă.

„Călin Popescu Tăriceanu e liberal doar când te uiţi la el. Nu trebuie să dovedească”, a spus Onofrei care crede că acestea nu mai arată că ar avea proiecte de viitor sau că ar vrea să se implice.


Intră acum și în grupul de