Baisanu: PSD construieste o alianta cu doi parteneri care se zbat sa prinda pragul de 2 % renuntand la un partid de 25 %


Intră acum și în grupul de

baisanu la conferinta cu MolotovConferinta de presa

Alexandru Baisanu, deputat PNL de Suceava:

„Tot ce voi spune, azi, e strict parerea mea, a cetateanului Baisanu, a liberalului Baisanu, parerea uni membru al USL.

Declaratia vine dupa o lunga evaluare a tot ce se petrece pe esicher. Mi-a luat ceva timp pana sa dau frau liber gandurilor mele. O fac pentru ca sunt indignat ca la nivel national, 10 tovarasi hotarasc soarta Romaniei fara a gandi prea mult la consecintele faptelor lor. La Bucuresti, se intampla lucruri. O fac pentru ca acolo unii se trezesc vorbind peste noapte dupa ce confunda realitatea cu somnul ratiunii. Le spun <<Buna dimineata!>> si ii rog sa se spele pe ochi.

Sa coboare in strada si sa vorbeasca cu Romania unde vor intelege ca USL a fost construit nu ca PSD sa castige alegerile in 2012, dupa o pauza cand nu au mai castigat singuri, dupa ce Iliescu a iesit la pensie. USL a fost creat ca romanii sa vada Romania guvernata si o echipa puternica formata din oameni inteligenti.

Cat va mai rezista acest popor votand o Alba-ca-Zapada  imaculata si primind o Cenusareasa? Concret, a fost creat USL, au fost negociate lucruri, pentru ca Romania sa poata fi guvernata in mod real. Negocierile nu s-au purtat intre Ponta, Antonescu si Voiculescu. Ele s-au purtat prin oamenii de varf si intre ideologii.

Finalul trebuia sa fie unul corect. Rezultatul trebuia sa fie cel votat de romani. O alianta ca in Germania, intre stanga si dreapta, unde membrii se respecta reciproc. Azi, in afara de mii, poate sute de mii de membri simpli si corecti din PSD, PNL si PC, la Bucuresti, cateva capete luminate, dupa un an jumate de guvernare, vor sa arunce in aer o alianta de bun-simt si respect. Am vazut un PSD care a aruncat in aer o costructie moarta din fasa, PPDD, si care a preluat parlamentarii la ei. Cand PSD a vazut ca are majoritatea aritmetica, unii ganditori au hotarat, prin vocea lui Dragnea, ca USD poate guverna singur.

Domnule Dragnea, va anunt ca ati dat in gard doua mari proiecte ce puteau fi facute. Descentralizarea si regionalizarea. Dragnea seamana foarte bine cu Molotov, care a impartit si a dus lupte politice majore. Seamana nu numai ca actiune, dar seamana si ca fizic. Sunt leiti. Ii salut si ii spun ca Molotov a fost folosit in razboaie mondiale si nu in relatia dintre parteneri. Unii tovarasi PSD seamana tot mai mult cu Basescu. In opinia mea, e o mare greseala scoaterea PNL de la guvernare pentru ca nu ne respectam cuvintele date. PNL a fost partidul care a sustinut USL.

Nu a gresit cu nimic si si-a calcat peste orgolii. Vezi ministrii de Externe, pactul de coabitare Ponta -Basescu. PSD construieste o alianta cu doi parteneri care se zbat sa prinda pragul de 2 % renuntand la un partid de 25 %. PSD nu trebuie sa gandeasca intre PNL, PC si U si nu mai stiu cum se cheama partidul ala. Fac apel la rationalitatea unora din colegii din PSD si sper ca vor intelege cat de important este USL. Ce am facut noi liberalii? PNL a vrut sa isi schimbe cativa ministri pentru a aduce plus valoare guvernarii. Sa il aducem pe cel mai perfomant primar din Romania. Dle Dragnea, nu negociem Guvernul pentru ca nici un membru PSD nu poate influenta deciziile PNL.

Noi nu cersim, noi am castigat drepturile. Liberalii nu sunt chiriasi in Guvernul Ponta. Sunt oameni responsaibili care si-au asumat lucruri. PNL nu va fi partidul care va gresi primul in relatia asta. Am inghitit multe de la cativa din PSD si e normal sa ne oprim aici si sa revenim la ideea ca tara trebuie guvernata. Daca PNL vrea sa isi schimbe ministrii, PSD nu are nici un drept sa se opuna. Nici noi nu facem asta.

Daca ma intrebati daca Daniel Constantin merita denumirea de vicepremier, va spun ca la 2 % poti fi viceprimar la Marginea, daca ai facut un joc politic si ai cumprata voturile consilierilor din comuna. Cei care au luptat cu adevarat ca Basescu si PDL sa plece de la Guvernare  sunt cei de la Antena 3 si 1. Cine ar merita un post de vicepremier? Mircea Badea, Gadea, Dana Grecu, Radu Tudor. Astia sunt oamenii care ar merita pentru ca s-au batut cu PDL.

De ce in 2011 nu ne spuneati ca puteti guverna singuri? Cand minteati, dle Dragnea? Nu e corect. Dle Dragnea, va aflati intr-o mare eroare facand confuzie intre partide de 25 % si 2 %. E important sa nu negociem lucruri deja negociate si sa nu inducem opiniei ideea ca PSD e partidul drept si PNL e unul care vrea mai mult decat poate duce.

Probabil ca pe noi, liberalii, istoria ne va condamna ca suntem partidul care am adus la guvernare PD cu Basescu si acum PSD. Romania isi doreste USL nu pentru interesele meschine ale unora, ci pentru a fi guvernata. Va asteptam cu bratele deschise, cu intelepciune, sa dam un semnal de respect fata de alegatori.”


Intră acum și în grupul de