Miscarea Populara Suceava lanseaza campania „Ponta te arde cu pompa!” si strange semnaturi contra majorarii accizei la carburanti


Intră acum și în grupul de

Partidul Mişcarea Populară Suceava, alături de celelalte organizații din țară, începe o campanie de strângere de semnături împotriva majorării accizei de 7 eurocenţi la motorină și benzină, pe care guvernul Ponta doreşte să o introducă de la 1 aprilie, se arată într-un comunicat al formaţiunii.

 Campania de strângere de semnături se numeşte Ponta te arde cu pompa! Atenție cresc prețurile! şi se va derula de miercuri pe o perioadă de patru săptămâni. „Voluntarii PMP Suceava vor merge în parcări, la benzinării, la târguri de maşini, dar şi pe străzi, în pieţe, în supermarketuri, în mall-uri pentru a transmite mesajul nostru şi pentru a le cere cetăţenilor, indiferent dacă au maşini sau nu, să semneze împotriva creșterii prețurilor”, precizează sursa citată.

PMP Milici, Hrebenciuc, Popovici

PMP arată că că această majorare de acciză este o supra-taxă care trebuie oprită pentru că va genera creșterea prețurilor. Este o taxă anti-cetăţean, o taxă contra întregii Românii.Este supra-taxa prin care Ponta vrea să le facă plinul baronilor locali pentru campaniile electorale, pe banii sucevenilor și al românilor. „Cetăţenii din județul Suceava și din România trebuie să știe că,introducerea accizei înseamnă automat creşterea preţurilor la toate produsele şi serviciile.

Nu doar şoferii vor plăti acciza; ea va fi plătită de fiecare român. Intră în vigoare acciza, cresc preţurile la benzină şi motorină, dar şi la pâine, lapte, ouă, făină, carne, bilete de autobuz şi de tren etc.

Estimările noastre arată că fiecare român va scoate din buzunar 4 milioane de lei vechi în 2014 pentru a plăti această acciză şi toată cascada de scumpiri determinată de ea”, se mai arată în comunicat.

 PMP Suceava crede că există două motive pentru care premierul Victor Ponta vrea să introducă această taxă suplimentară, fiind o modalitate de a aduna bani pentru baronii USL într-un an electoral, dar şi pentru a creşte veniturile bugetare pe care guvernul nu vrea să le crească prin îmbunătăţirea colectării.

 PMP consideră că există soluţii care să evite această nouă taxă. În primul rând guvernul trebuie să lupte mult mai serios cu evaziunea fiscală, iar în al doilea rând guvernul trebuie să fie mult mai serios în absorbţia fondurilor europene. Banii europeni aduc dezvoltare în ţară şi sunt gratis. „Îi invităm pe suceveni să ni se alăture acestui demers al nostru, semnând petiția Ponta te arde cu pompa! Atenție cresc prețurile!, pentru a protesta în acest fel, față de decizia samavolnică și arbitrară a Guvernului Ponta prin care mai pune un bir greu pe spatele tuturor sucevenilor și românilor”, se mai arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de