Proiect educational adresat copiilor ai caror parinti muncesc in strainatate, initiat de deputatul Ovidiu Iane


Intră acum și în grupul de

La Hanul Voievozilor din comuna suceveană Horodnic de Sus, va avea loc, în zilele de 22-23 februarie a.c., conferinta “Educatie prin egalitate”,  ca etapă de debut a proiectului educational iniţiat de deputatul PSD de Suceava,  Ovidiu Cristian Iane.

ovidiu iane 2

Potrivit parlamentarului social-democrat, proiectul este  adresat copiilor aflaţi in situatii de risc datorită parintilor plecati la munca in strainatate şi se va desfasura in perioada 2014-2016, în cele 14 localităţi ale Colegiului 7 Deputati. Proiectul are în vedere desfăşurarea de programe şi seminarii educative şi terapeutice desfăşurate în spaţiul imediat al copilului, seminarii specializate dedicate copiilor, părinţilor/ bunicilor/ tutorilor şi educatorilor, asistenţilor sociali, consilierilor psihopedagogi, realizarea de focus-grupuri pe teme de discuţii particularizate pentru identificarea scopului din spatele comportamentelor copiilor, tipuri parentale, adaptarea copilului la cerinţele şcolarităţii, seminarii vocaţionale şi webinarii pentru păintii plecati la muncă în strainătate.

Prin acest proiect se are în vedere implicarea a minim 150 de copii, cu vârste între 3 şi 15 ani, din care 20 rromi, a mai explicat deputatul Ovidiu Iane.

Toate activităţile din cadrul acestui proiect sunt coordonate şi organizate de către Centrul Vocaţional pentru dezvoltare armonioasa „Happy Minds” din Bucureşti prin psihologul Yolanda Cretescu.

Conferinţa “Educaţie prin egalitate” de la Horodnicul de Sus presupune desfăşurarea în data de 22 februarie 2014,  începând cu ora 10.00, a unui Workshop privind impactul educaţiei asupra formarii personalităţii copiilor in spaţiul social actual, unde sunt aşteptaţi să participe părinţi, bunici, tutori ai copiilor cu părinţi plecaţi in străinătate, educatori, consilieri psihopedagogi, asistenţi social, iar în data de 23 februarie 2014 între orele 10.00 şi 13.00, va avea loc un atelier de dezvoltare emoţională prin tehnici de art-terapie dedicat copiilor.


Intră acum și în grupul de