Senatorul Flutur vine cu forte proaspete si aliați puternici după vizita PDL in Germania


Intră acum și în grupul de

Vizita delegației PDL în Germania este considerată a fi un real succes de secretarul general al PDL, senatorul de Suceava, Gheorghe Flutur care a declarat la întoarcerea din Germania că democrat-liberalii vor beneficia in campania pentru alegerile euro-parlamentare de expertiza specialiștilor CDU.

”Pentru noi e un succes pentru că am strâns relația cu cel mai important partid din Germania. Am discutat despre organizarea partidelor și de campania electorală dar și despre strategia pe care va trebui să o adoptăm în perioada următoare. Am solicitat secretarului general al CDU, Peter Tauber să trimită în România, experți ai CDU ca să ne ajute în campania care vine”, a explicat Gheorghe Flutur.

Flutur Merkel PDL

Senatorul sucevean a mai adăugat că o parte din timpul petrecut în Germania a fost în compania  oamenilor de afaceri care și-au exprimat ”înrijorarea cu privire la instabilitatea legislativă și politică din țară”.

”Interesant este faptul că în Germania se discută despre economie socială de piață. Este un concept care susține economia de piață dar cere dreptate socială. Poate și din acest motiv Angela Merkel a reușit să treacă țara prin criză fără să se simtă prea mult”, a adăugat secretarul general al PDL, care a menționat că dorește atragerea investitorilor germani in zona Modovei.

În perioada 16-22 februarie o delegaţie a PDL din care au făcut parte preşedintele PDL Vasile Blaga, prim-vicepreşedintele partidului Cătălin Predoiu, vicepreşedintele Anca Boagiu, secretarul general al PDL Gheorghe Flutur, vicepreşedintele Ioan Bălan şi alţi membri din conducerea partidului au efectuat o vizită în Germania unde s-a întâlnit cu conducerea CDU si cu Cancelarul Germaniei. Angela Merkel.

Totodată, conducerea PDL  s-a mai întâlnit şi cu secretarul general al CDU, Peter Tauber, iar în Bundestag cu preşedintele Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum cu care s-au abordat probleme legate de situaţia din România.

Delegaţia PDL a avut discuţii la Ministerul de Interne privind modelul german al legii electorale, dar şi discuţii cu Asociaţia Comunelor şi Oraşelor privind regionalizarea şi procesul de descentralizare.

„Ca secretar general al partidului sunt foarte mulţumit că a continuat seria întâlnirilor cu reprezentanţi ai CDU începută în decembrie anul trecut la Bucureşti pentru a găsi cea mai bună formulă pentru campania electorală pentru alegerile europarlamentare din primăvară”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de