Balan: „Acum suntem principala forta politica din Suceava si de aceea trebuie sa ne comportam ca atare, cu responsabilitate”


Intră acum și în grupul de

PDL nu-și propune să revendice posturi de vicepreședinte în Consiliul Judeţean Suceava sau de viceprimar în localități, după ruperea USL, pentru că nu acesta este scopul unei bune administrații, a declarat, miercuri, președintele organizației municipale PDL Suceava, deputatul Ioan Balan. ”Cei doi au rupt USL pentru că se băteau pe ciolan, ori scopul PDL nu este să obțină acum o funcție de vicepreședinte de CJ sau de viceprimar în vreo localitate. Scopul nostru este să ne susținem proiectele pentru o bună administrație”, a subliniat Ioan Balan, care este şi vicepreşedinte la nivel central al PDL.

ioan balan

El a precizat însă că PDL ar putea lua o altă decizie în funcție de evoluția PSD și PNL în administrația locală. ”Dacă vom constata că ruptura dintre PSD și PNL va afecta bunul mers din administrația locală, vom interveni pentru a asigura o guvernare locală coerentă”, a spus Balan.

El a mai adăugat că după ruperea USL, PDL a devenit principala forță politică în Consiliul Județean și în Consiliul Municipal Suceava. ”PDL a fost principalul partid în CJ și în Consiliul municipal, dar PSD și PNL aveau cumulat mai multe voturi decât noi. Acum suntem principala forță politică din Suceava și de aceea trebuie să ne comportăm ca atare, cu responsabilitate”, a mai declarat liderul democrat-liberal sucevean.

În Consiliul Județean Suceava, PDL are 15 mandate de consilier județean, PSD zece mandate, PNL opt mandate, PPDD trei și PC un mandat, în timp ce în Consiliul local Suceava, PDL are zece mandate de consilier local, PSD și PNL câte șase mandate, iar PPDD un mandat de consilier local.


Intră acum și în grupul de