Ghervazen Longer a fost reales presedinte al Uniunii Polonezilor din Romania


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava, Ghervazen Longer a fost reales, sambătă seara, presedinte al Uniunii Polonezilor din România, fiind pentru a 4-a oara consecutiv cand parlamentarul sucevean ocupa această funcție.

Longer a obtinut 146 de voturi din cele 150 exprimate.


Ghervazen Congres Uniunea Polonezilor 1

Unul dintre cele mai ambiţioase proiecte pe care preşedintele Uniunii Polonezilor din România îl derulează începând din anul 2002 este implicarea în educaţia tinerei generaţii în cadrul programului „Copiii Bucovinei”. Este un proiect de care, anual, beneficiază aproape 1.500 de copii şi care se adresează atât etnicilor polonezi, cât şi colegilor români sau de altă naţionalitate.

 

O altă preocupare majoră a lui Ghervazen Longher este sprijinirea modernizării, în continuare, a şcolilor, introducerea reţelei de canalizare şi apă curentă în comunele în care trăiesc etnici polonezi, respectiv construirea unor noi case polone în localităţile unde acestea nu există, dar şi e decis să se implice, în continuare, în modernizarea drumurilor care leagă centrele de comună cu localitățile care le aparțin.

De asemenea el își propune să continue acordarea de sprijin financiar bisericilor din Decanatul de Bucovina.


Intră acum și în grupul de