Lideri ai PSD Suceava, directori de scoli si invatatori alaturi de 140 de elevi care au participat la un concurs de martisoare initiat de OJFSD Suceava


Intră acum și în grupul de

Sala „Pictor Aurel Băeşu”, din incinta Muzeului „Ion Irimescu” Fălticeni, a găzduit, sâmbătă, etapa judeţeană a Concursului “Mărtişorul – simbol al renaşterii şi speranţei“ iniţiat de Organizaţia Judeteană a Femeilor Social Democrate Suceava (OFSD), se arată într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ioana Maftei.

 “Martisorul – simbol al renasterii si sperantei“

Sursa citată arată că au participat 140 de copii din localitătile: Budeni, Dolhasca, Berchişeşti, Bogdăneşti, Boroaia, Cornu Luncii, Dolheşti, Fântâna Mare, Oniceni (Forăşti), Rădăşeni, Rîşca, Găineşti (Slatina), Vadu Moldovei, Valea Moldovei, câte zece copii din fiecare localitate.  Participanţii au vizitat în prealabil Muzeul „Ion Irimescu” şi Muzeul „Apelor” – Mihai Băcescu.

 

„Evenimentul s-a bucurat de prezenţa atât a directorilor şi învăţătorilor cât şi a membrilor marcanţi ai Partidului Social Democrat Suceava: Preşedintele Partidului Social Democrat Suceava  şi Preşedintele  Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, deputatul Ioan Stan, Primarul Municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Rădulescu, Preşedinta Organizaţiei Femeilor Social Democrate Suceava, Oana Pintilei şi vicepreşedinta OFSD Suceava, Maria Dulgheriu”, se arată în comunicat.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, le-a transmis copiilor că nu este o ocazie mai frumoasă decât să sărbătorească alături de ei venirea primăverii.

 

„Nu cred că putea fi o ocazie mai frumoasă de a sărbatori primăvara decât cu voi copiii şi cu ceea ce aţi creat, cu munca voastră, cu imaginaţia voastră. Sunt convins că aţi depus foarte mult suflet şi din punctul meu de vedere sunteţi cu toţii câştigători. La mulţi ani de 1 Martie! Să aveţi o primăvară frumoasă!” a declarat preşedintele Partidului Social Democrat Suceava, Cătălin Ioan Nechifor.

 

Criteriile după care s-au acordat premiile sunt: ingeniozitatea  materialelor folosite în confecţionarea mărţişorului, originalitatea temei mărţişorului, dificultatea creaţiei mărţişorului, estetica şi calitatea execuţiei lucrării.

Cel mai aşteptat moment a fost cel al înmânării premiilor. Copii au fost emoţionaţi, dar în acelaşi timp curioşi de cadourile care urmau să le primească.

Astfel au fost premiaţi 14 copii, câte un copil din fiecare localitate, care au îndeplinit cel mai bine criteriile cerute prin concurs şi anume: Tudosă Elena Denisa din Oniceni comuna  Forăşti, Maier Bogdan din comuna Berchişeşti, Iftimie Alin din Găineşti, comuna Slatina, Bădăluţă Gabriel din comuna Dolheşti, Crişan Cătălina din comuna Rîşca, Rumpel Matthias din localitatea Valea Moldovei, Vamanu Ionuţ din localitatea Fântâna Mare, Dulgheriu Marius din comuna Vadu Moldovei, Croitoriu Ștefan din localitatea Cornu Luncii, Năstacă Paula din comuna Bogdăneşti, Bârleanu Andreea din oraşul Dolhasca, Palaghia Ciprian                                      comuna Rădăşeni, Puştiu Constantin din comuna Boroaia, Drăgan Ștefan din Budeni, Dolhasca.

 

De asemenea, în comunicat se precizează că toţi cei 140 de beneficiari au primit diplome de participare la Etapa Judeţeană a concursului nostrum, dulciuri şi rechizite. Atât cadrele didactice cât şi elevii şi-au manifestat mulţumirea că au fost implicaţi în acest proiect care a devenit tradiţie.

 

 

Tot cu ocazia serbării primăverii, 1 Martie, Tineretul Social Democrat Suceava a oferit doamnelor şi domnişoarelor un mărţişor.

Această acţiune a fost iniţiată la nivel  judeţean, astfel încât, Sâmbătă de 1 martie 2014, începând cu ora 12, organizaţiile TineretuluI Social Democrat din judeţ au ieşit în stradă să împartă mărţişoare create de TSD.

“Este un eveniment care a devenit deja o tradiţie pentru noi, Tineretul Social Democrat Suceava. De doi ani avem obiceiul să ne confecţionăm singuri mărţişoarele pentru că ne dorim ca gestul nostru de a oferi un mărţişor să fie mai personal.” a declarat Preşedintele Organizaţiei Judeţene TSD Suceava, Solcan Alexandru.

 

 


Intră acum și în grupul de