Dontu sustine ca presedintele Basescu doreste continuarea instabilitaţii politice si sa acorde opozitiei sansa de a depune o motiune de cenzura


Intră acum și în grupul de

Prin solicitarea făcută premierului Victor Ponta, preşedintele Traian Băsescu joacă la cacealma, a apreciat marţi vicepreşedintele Comisiei juridice din Senat, senatorul PSD Ovidiu Donţu, făcând referire la scrisoare trimisă de şeful statului primului-ministru al României, cu mai puţin de două ore înaintea votului din Parlament pentru învestitura Guvernului Ponta 3, în care acesta i-a solicitat şefului executivului să ceară aprobarea senatorilor şi deputaţilor pentru programul de guvernare.

Ovidiu Dontu 3

În opinia lui Donţu, prin propunerea ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe un nou program de guvernare, preşedintele doreşte doar continuarea instabilităţii politice şi să acorde opoziţiei şansa de a depune o moţiune de cenzură. „În primul rând, preşedintele a recunoscut că premierul nu trebuia să demisioneze pentru că nu-l obligă Constituţia”, a spus Donţu.

Totodată, senatorul PSD a arătat că scrisoarea lui Traian Băsescu face referire la atribuţiile sale în calitate de mediator în timp ce Parlamentul a fost sesizat să învestească o nouă structură a Guvernului. „Preşedintele vorbeşte de lucruri diferite. Noi vorbim de mere, el vorbeşte de pere”, a spus Donţu.

Parlamentarul social-democrat a mai declarat că Traian Băsescu nu doreşte decât continuarea instabilităţii. „Doreşte să aducă lucrurile în situaţia de a continua instabilitatea politică şi să permită opoziţiei să depună o moţiune de cenzură pe procedura de angajare a răspunderii. De fapt, preşedintele continuă campania electorală şi vrea o instabilitate politică care însă s-ar regla prin procedura parlamentară”, a spus Donţu.

 El a mai declarat că Parlamentul a dat un vot pe programul de guvernare, iar noua structură guvernamentală şi l-a însuşit. „Preşedintele este conştient că nu are ce face şi încearcă o cacealma. El ştie decizia CCR care îl obligă să învestească miniştrii votaţi în Parlament şi că dacă tărăgănează această învestire este o încălcare gravă a Constituţiei ceea ce i-ar putea produce mari neplăceri”, a mai spus Ovidiu Donţu.


Intră acum și în grupul de