Baisanu: Targetul PNL Suceava la europarlamentare e de 25%


Intră acum și în grupul de

alexandru baisanu

Conferinta de presa

Alexandru Baisanu, presedintele PNL Suceava:

„Ieri am participat alaturi de Crin Antonnescu si seful de campanie al PNL la Regionala pe Moldova de la Bacau, si am stabilit targetul pentru filiala suceava: 25 % la europarlamentare. Vom avea doi sefi de campanie electorala, unul pe urban, Ovidiu Doroftei, si unul pe rural, Ilie Nita. In cazul in care targetul nu va fi atins, cei 2 isi vor da demisia. La randul meu, imi asum obligativitatea targetului si ma pun la dispozitia PNL.

Trebuie sa demonstram sucevenilor ca PNL e un partid serios, care nu si-a inselat partenerii, un partid, care, sa ne ierte Dumnezeu, a adus la guvernare un PD de 6-7 % in 2004, a lui Traian Basescu care apoi s-a transformat in PDL si a devenit o boala a politicii romanesti, iar mai apoi am girat pentru PSD pe care l-am adus la guvernare. Am sperat ca PSD-ul lui Ponta nu mai e PSD-il lui Nastase. Am sperat ca acest tanar domn va reusi sa reformeze partidul si sa impuna o conduita.

Observ un esec al tanarului Victor Viorel Ponta, dar asta e. E tanar, probabil ca nu poate. A venit momentul sa nu mai giram pentru altii si sa folosim din plin ceea ce inaintasii nostri spuneau: prin noi insine, fara aliante cu oameni care constituie partide si nu si-au tinut cuvantul dat si palma batuta. Premierul Ponta ar trebui sa demisioneze asa cum a facut si copartenerul sau Antonescu.

Ponta are ochi doar pentru ciolan si imbogatirea ciracilor din PSD. Nu am plecat de la guevrnare, Ponta nu face nimic altceva decat Traian Basescu, exact cum el a scos PSD de la Guvernarea PSD-PDL, exact asa a facut Ponta. Din discutiile cu primarii si viceprimarii din judet, reiesea foarte simplu ca am fost la guvernare, iar PSD a hacuit toate minsiterele si dublat toti ministrii si a luat decizia de finantare, iar la Suceava PSD nu a facut absolut nimic. Nu ne doream reintoarcerea la un PSD din perioada 2000-2004. Painea se face din aluat bine dospit si cu suflet. Asta am crezut ca vom reusi sa facem cand am decis sa infiintam USL. In realitate, azi, PSD incearca sa faca o paine din firmituri. Din UNPR, cu Oprea, partid care baloneaza politica romaneasca de multa vreme, din PC, din UDMR.

Am luptat impotriva traseismului politic. Cand am venit cu un proiect de lege in acest sens care sa interzica infiintarea unor partide gusa pentru PSD mi s-a spus sa stau linistit pentru a va fi in Constitutie un paragraf care va interzice traseismul. CCR-ul lor a spus clar ca nu putem introduce asa ceva pentru ca fiecare cetatean are dreptul sa aleaga. Cat timp vom avea traseisti, vom avea si partide gusa care sa ajute partide stat gen PDL si PSD.

E o rusine pentru politica romaneasca acest Guvern Ponta 3-Boc 7 si o insulta la adresa electoratului care a votat USL. E o poanta proasta pusa pe masa electoratului romanesc

De ce ajunge UDMR la guvernare in permanenta? Pentru ca face pragul de 5 %, care de fapt nu e partid, ci doar un ONG. Din cauza majoritatii romane care nu vine la vot. Daca prezenta la vot ar fi de peste 70%, UDMR nu ar mai face pragul si nu s-ar manifesta ca partid. PSD si PDL nu ar mai uza de UDMR. Ma intreb oare cata minte iti trebuie ca la Ministerul Culturii sa numesti un medic veterinar care se pricepe la bube, castrari si dizenterii.

La Ministerul Culturii din Romania un om a carui limba materna nu e romana. Iti trebuie exact atata minte cat sa nu intelegi nimic din sufletul acestui neam si sa urmaresti doar ciolanul indiferent de cate compromisuri compromitatoare faci. USL nu a fost o alianta, ci o speranta.

Din ce am inteles din presa, dl Galan a votat Guvernul. L-am intrebat si a confirmat asta. Mi-a spus ca asa a facut. Nu am avut discutii pentru ce a facut si cum a facut. Nu risca nici un fel de sanctiune de la partid. Din discutiile purtate cu el si cu ceilalti parlamentari nu si-a exprimat nici unul dorinta de a pleca la Tariceanu. Posibil sa existe si oameni nemultumiti. Dar astea nu ar trebui sa fie primordiale, ci respectul pentru echipa care te-a dus pe o functie.

Jucam all-in, si Doroftei si Nita vor pleca din functiile din partid si din administratie. Sunt convins ca PNL va da presedintele Romaniei. Repret pentru toti ziaristii ca nu vom face aliante cu PSD sau PDL. La nivel local, nu vom crea, de dragul iubirilor neimplinite, alte majoritati.”


Intră acum și în grupul de