Balan: PSD si PNL dovedesc la Suceava ca nu au proiecte in interesul cetateanului


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, vineri, că PSD şi PNL au dovedit, în cadrul şedinţei Consiliului Local Suceava, că nu au proiecte în interesul cetăţeanului, iar absenţa consilierilor PDL la şedinţa de joi a fost una programată, astfel încât sucevenii să constate lipsa de viziune a consilierilor PSD şi PNL.

Bălan a spus într-o conferinţă de presă că după ce în urmă cu câteva zile „s-a produs marea schismă” prin despărţirea partidelor din USL, la Suceava, liderii celor două partide, PSD şi PNL, au anunţat public că nu modifică majorităţile şi că vor continua USL până la capăt şi că se vor înţelege să păstreze funcţiile pe care le-au dobândit când USL funcţiona.

ioan balan

 Liderul PDL Suceava a menţionat că în Consiliul Local Suceava USL susţine că are majoritate şi promite că e capabil să vină cu proiecte în interesul cetăţeanului, dar că testul de joi, când PDL a absentat de la şedinţă, a dovedit că USL nu funcţionează.

Vorbind despre proiectul privind termoficarea în municipiu, Bălan a arătat că cei care au majoritatea în CL Suceava au venit cu un proiect pe care nu îl susţineau nici cei din PSD şi nici cei din PNL. „Consilierii PDL au făcut ieri un test pentru a vedea cum funcţionează USL în interesul cetăţeanului. Interesul pentru cetăţean nu există în ecuaţia cu USL. Am văzut cum USL calcă în picioare interesul cetăţeanului”,  a spus Bălan.

El a subliniat că PDL a dovedit că e un partid responsabil, menţionând că dacă PDL nu era de acord cu centrală pe biomasă în această iarnă sucevenii nu aveau căldură în apartamente. „Acum, din interese ştiute doar de ei, USL nu mai vor să meargă mai departe. Avem o centrală funcţională şi o reţea de transport. Nu am văzut un proiect responsabil cu o rezolvare rapidă în CL, ci doar şmecherii de durată. Pentru că e cald afară îşi permit să glumească. S-ar putea că iarnă viitoare sucevenii să nu mai aibă nici căldură şi nici apă caldă”, a atras atenţia Bălan.

El consideră că PNL şi PSD ar trebui să lase deoparte şmecheriile de partid şi să fie găsite soluţii. „Dacă vin cu soluţii, îi vom sprijini. Nu ne permitem să blocăm Consiliul Local”, a spus Bălan care a menţionat că PDL susţine varianta prin care sucevenii vor plăti cel mai mic preţ la căldură şi apă caldă.

El consideră că liderii PNL şi PSD trebuie să-şi asume găsirea unei soluţii în ceea ce priveşte termoficarea şi să facă abstracţie că este campanie electorală.

Ioan Bălan a mai spus că PDL nu susţine varianta referendumului privind termoficarea anunţată de Alexandru Băişanu şi a arătat că această propunere îi aduce aminte de tombola organizată de PNL la alegerile locale din 2012. „La Suceava avem un USL mare, care în momente importante e extrem-extrem de mic şi dovadă am avut-o în Consiliul Local”, a conchis deputatul Ioan Bălan.

Consiliul Local Suceava a respins, joi, proiectul iniţiat de primarul Ion Lungu privind delegarea serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice, liberalii susţinând că doresc un referendum prin care sucevenii să se pronunţe dacă mai doresc sistem de încălzire centralizat, iar social-democraţii consideră că municipalitatea ar trebui să-şi înfiinţeze propriul serviciu de distribuţie a agentului termic şi să nu mai fie atribuit unei firme private.


Intră acum și în grupul de