Baisanu ingrijorat de faptul ca sunt agitate spiritele in randul minoritatii maghiare


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, duminică, în cadrul Delegaţiei Permanente a organizaţiei, că va fi primul care se va aşeza în faţa calului maghiar arătând că nu poate permite ca un reprezentant al altui stat să facă ordine în România.

Alexandru Baisanu

Băişanu le-a spus membrilor Delegaţiei Permanente PNL Suceava că a văzut câteva sute de cetăţeni maghiari care vin în România şi care inflamează spiritele „cu cagule pe faţă, cu săbii”, provocând jandarmeria.

„Îi cer premierului să ia act că în România nu vine oricine, oricum, cu parul în mână să facă ordine în ţara mea”, a spus liderul PNL Suceava.

El a menţionat că are relaţii bune cu maghiarii, arătând că are mulţi prieteni de etnie maghiară şi chiar cumnata lui e unguroaică, dar că nu poate fi de acord ca reprezentantul unui alt stat să vină în România călare pe cal şi să vorbească de autonomie.

„Bucovina e exemplu de coabitare, de înţelegere. Nici unul dintre reprezentanţii acestor minorităţi nu a venit călare în Bucovina să ne spună că nu e pământ românesc”, a spus Băişanu.

El a subliniat că doreşte ca România să fie respectată.

„M-am săturat să tac. Nu accept sub nici o formă ca în ţara mea să stau şi să înghit ca reprezentanţi ai altor state să intre călare. Cerem respect pentru România. Voi fi primul care voi sta în faţa calului maghiar”, a spus liderul PNL Suceava.

El a mai remarcat că în timp ce erau manifestaţii anti-româneşti în ţară, Victor Ponta era la meci de rugby la Tbilisi.

Băişanu a mai spus că minoritatea maghiară din România trăieşte la fel ca şi restul românilor, dar liderii acestei comunităţi „au costume din lemnul ţării şi dorm cu drujba sub pat” şi că vând iluzii electoratului lor.

Peste 10.000 de persoane au participat, sâmbătă, la Târgu Secuiesc, la manifestările de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, iar vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a defilat călare alături de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.


Intră acum și în grupul de