Rădăuțeni care au fost depistați în trafic, în Siret și Negostina, având în mașină țigări din duty-free, cercetați penal pentru contrabandă


Intră acum și în grupul de

Rădăuțeni care au fost depistați, vineri, în trafic în timp ce transportau cu mașinile țigări din duty free sunt cercetați penal pentru contrabandă.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri, la ora 15,00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Siret au oprit pe strada Alexandru cel Bun din orașul Siret, un autoturism condus de o femeie de 57 ani, din Rădăuți, iar pasager pe scaunul din dreapta se afla o altă femeie de 60 ani, tot din Rădăuți.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în interiorul acestuia a fost identificată cantitatea totală de 1600 țigări de proveniență duty-free, aparținând celor două femei.

Cantitatea de țigări în valoare totală de aproximativ 950 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

Tot vineri, la ora 23:05, polițiștii Secției 13 Bălcăuți au oprit pe raza localității Negostina din comuna Bălcăuți un autoturism condus de un bărbat de 30 ani din  Rădăuți.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în interiorul acestuia a fost identificată cantitatea de 1200 țigări de proveniență duty-free, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare totală de aproximativ 720 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, în urma verificării actelor autoturismului, s-a constatat că nu avea poliță RCA valabilă și inspecția tehnică periodică era expirată, astfel că s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto cu amendă în cuantum de 1.000 lei și reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numere de înmatriculare.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru contrabandă.(N.B.)


Intră acum și în grupul de