Accidentul cu cinci răniți de pe centura Rădăuțiului s-a produs pentru că ambii șoferi nu au respectat normele rutiere

Polițiștii suceveni au stabilit că accidentul de duminică cu cinci răniți de pe centura  municipiului Rădăuți a avut drept cauză nerespectarea normelor rutiere de ambii șoferi implicați.

Astfel, un bărbat de 31 de ani din Bicaz conducea duminică un autoturism Skoda, pe centura Rădăuți,  dinspre intrarea DN 17A către DJ 178C, iar circulând pe un sector de drum aflat sub incidența indicatorului cu semnificația depășirea interzisă și prevăzut cu marcaj axial continuu, acesta s-a angajat în depășirea unui autoturism VW, condus de un tânăr de 22 de ani din comuna Dornești care inițial circula în acceași direcție, dar a schimbat direcția de mers spre stânga, pentru a pătrunde pe strada Recoltei din Rădăuți, producând astfel un accident rutier.

 În urma impactului, autoturismul Skoda, a ajuns pe spațiul verde din partea stângă, iar toți cei patru ocupanți, au fost suferit leziuni fizice. De asemenea, un copil de 4 ani, care se afla în autoturismul VW a suferit leziuni fizice, la spitalul Rădăuți stabilindu-i-se diagnosticul traumatism epistacsis, traumatism piramidă nazală – rănit ușor.

Conducătorii auto au fost testați cu apartul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spitalul Rădăuți le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări, vinovăția producerii accidentului aparține ambilor conducători auto unul pentru că nu s-a asigurat corespunzător când a efectuat manevra de viraj la stânga și celălalt deoarece a efectuat manevra de depășire în mod neregulamentar, pe un sector de drum aflat sub incidența indicatorului cu semnificația depășirea interzisă  încălcând marcajul longitudinal continuu ce desparte sensurile de mers.