Bărbatul care a murit în incendiu la Rădăuți avea probleme de deplasare și era sub supravegherea surorii sale care a făcut un atac de panică când a văzut focul din locuință


Intră acum și în grupul de

Bărbatul care a murit, duminică, în incendiul care a afectat o locuință în municipiul Rădăuți suferea de mai multe afecțiuni medicale și era sub supravegherea surorii sale care era acasă în momentul declanșării incendiului, dar care a făcut un atac de panică.

Potrivit anchetei polițiștilor, duminică la prânz îm imobilul din de pe strada 1 Mai au rămas bărbatul cu dizabilități și sora lui, proprietarul, fiind plecat la muncă.

Bărbatul suferea de mai multe afecțiuni medicale, fiind orb și diagnosticat cu sindromul „Down”, avea și  probleme locomotorii și se afla sub îngrijirea surorii sale.

În interiorul anexei gospodărești în care locuia bărbatul a izbucnit un incendiu situația fiind sesizată de sora lui care se afla în casa de locuit, unde efectua treburi gospodărești. Când a observat incendiul femeia a suferit un atac de panică, fiind ulterior preluată de către un echipaj de ambulanță și transportată la Spitalul municipal Rădăuți pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

La sosirea echipajelor de pompieri la fața locului, ardea generalizat anexa gospodărească și o terasă, pe o suprafață de aproximativ 100 mp și parțial două autovehicule. În interiorul locuinței a fost găsit corpul carbonizat al bărbatului.

În urma incendiului au ars casa de locuit confecționată din lemn cu învelitoare de azbociment, pe o suprafață de 80 mp, terasa din lemn cu învelitoare din policarbonat pe o suprafață de 20 mp, cât și parțial două autovehicule care se aflau în interiorul curții. De asemenea, au ars bunurile din locuință și mai multe documente.

Potrivit anchetei pompierilor, cauza izbucnirii incendiului a fost efectul termic al curentului electric de la aparate electrice lăsate nesupravegheate în dormitor.


Intră acum și în grupul de