Un bărbat a căzut cu bicicleta în sensul giratoriu din Rădăuți în fața unei mașini


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 47 de ani a căzut, miercuri la prânz, cu bicicleta în sensul giratoriu din municipiul Rădăuți, iar în cădere a atins cu îmbrăcămintea partea din dreapta față a unui autoturism.

Potrivit cercetărilor, rădăuțeanul de 47 de ani mergea miercuri cu bicicleta pe str. Ion Nistor din Rădăuți, iar când a ajuns în intersecția cu sens giratoriu dintre străzile str. Piața Unirii – str. Ion Nistor – str. 1 Mai – str. Putnei a pătruns în interiorul sensului giratoriu deși în interiorul sensului giratoriu circulau autoturisme, deplasându-se pe lângă trotuarul de pe partea dreaptă a carosabilului.

Bărbatul s-a dezechilibrat și a pierdut controlul bicicletei, căzând pe partea stângă, cu tot cu bicicletă pe partea carosabilă. În timpul căzăturii, biciclistul a atins cu îmbrăcămintea partea din dreapta față, respectiv zona de jos a portierei dreapta față a autoturismului marca VW condus de o tânără de 19 ani din localitate care se deplasa regulamentar în interiorul sensului giratoriu dinspre str. Piața Unirii spre str. 1  Mai.

Bicilistul a purtat ulterior discuții cu ocupanții autoturismului și le-a spus că nu a suferit nicio leziune, că bicicleta sau autoturismul nu au suferit avarii și nu dorește să fie transportat la Spitalul Rădăuți după care acesta și-a continuat deplasarea spre domiciliu, fiind vorba doar despre o autoaccidentare. 

Ulterior în jurul orelor 15:00, întrucât acuza dureri în zona spatelui, a apelat la 112 și a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde în urma examinării i s-a stabilit diagnosticul de „discopatie lombară- declarativ” – rănit ușor.

Biciclistul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătoarea auto a fost de asemenea testată cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bicicleta condusă de către numitul Lucescu Nicanor nu prezenta avarii.

În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de