De pe șantierul DJ 178, Gheorghe Flutur anunță că în acest an vor fi modernizate și reabilitate multe drumuri județene


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a inspectat, joi, lucrările de pe șantierul DJ 178 Comănești-Bălăceana de pe Valea Solonețului a anunțat că în acest an multe drumuri județene din județul Suceava vor fi modernizate și reabilitate.

Făcând referire la lucrările de pe DJ 178, Flutur a spus că acest drum, pe o porțiune de 3,4 kilometri se modernizează din banii Consiliului Județean Suceava, fiind vorba de o investiție de 3,7 milioane de euro. El a spus că drumul, cu lățimea de opt metri din care șase metri carosabil și doi metri acostamente, are două poduri, unul cu o lungime de 40 de metri și unul nou, de 12 metri. Lucrările au mai inclus trei podețe, 12 accese la gospodării, 3700 ml de șanțuri, ziduri de sprijin pe 330 metri cu înălțimi între 2 și 3,5 metri.

„Ritmul în care merge lucrarea este bun”, a spus Flutur.

El a menționat că acest drum face legătura între zona localităților Cacica, Pârtești, Comănești, Botoșana, Todirești, Humoreni, cu zona Bălceana, Ilișești, Ciprian Porumbescu spre Gura Humorului și spre Suceava.

„E rezolvat accesul mai ușor al populației către capitala de județ, dar și spre Gura Humorului. Mă bucur că firmele se țin de calendar. Vremea este bună”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că în prezent în județ se lucrează la Coșna, drumul spre Ilva Mare, spre Ardeal, dar și la Mălini drumul care face legătura cu județul Neamț.

„Avem lucrări pregătite între Grănicești și Satu Mare pentru asfaltarea unui drum județean. Un drum județean Rotopănești-Horodniceni, drumul județean de pe Valea Brodinei, paralel cu frontiera cu Ucraina. Pregătim un drum la Forăști pe care să-l modernizăm în perioada care urmează”, a spus președintele CJ Suceava.

El a mai arătat că vor fi și foarte multe covoare asfaltice turnate pe drumuri județene.

„Ca și anul trecut va fi un an cu multe investiții în drumurile județene din județul Suceava”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de