Un șofer beat a plonjat cu mașina peste un sens giratoriu al șoselei de centură Rădăuți. În urma accidentului șoferul și un pasager au fost răniți


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 42 de ani din Sucevița este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni.

Potrivit anchetei, joi dimineața în jurul orelor 04.20, bărbatul de 42 de ani conducea un autoturism Volkswagen pe DN 17A dinspre Marginea spre Rădăuți, iar când a ajuns în intersecția cu sens giratoriu cu varianta de ocolire Rădăuți a atins cu roata stânga față scuarul ce desparte benzile, dinaintea sensului giratoriu și a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns în sensul giratoriu și a intrat în coliziune cu un indicator „baliză direcțională care indică ocolirea obstacolului prin dreapta” ce era amplasat pe sensul giratoriu, după care autoturismul a plonjat peste sensul giratoriu, ajungând pe scuarul ce desparte benzile de circulație dinspre Rădăuți.

Pe locul din stânga, autoturismul fiind cu volan pe partea dreaptă, se afla un bărbat de 45 de ani din Sucevița în calitate de pasager.

Atât conducătorul autoturismul cât și pasagerul au părăsit locul producerii evenimentului rutier, lucrătorii de poliție stabilind în urma verificărilor efectuate cui aparție autoturismul.

În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii de poliție din cadrul SPR 3 Marginea, aceștia au identificat pe raza comunei Marginea, pe DN 17A, în zona unui magazin, un autoturism marca Volkswagen Passat în care au fost identificați șoferul implicat în accident și pasagerul care aveau leziuni vizibile, motiv pentru care lucrătorii de poliție i-au transportat pe aceștia la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a primi îngrijiri medicale.

Fiind întrebat date cu privire la leziunile pe care le aveau, proprietarul mașinii a declarat faptul că a condus autoturismul marca Volkswagen Passat pe DN 17A, iar întrucât a atins cu roata stânga față scuarul ce desparte benzile, a pierdut controlul asupra direcției de mers, plonjând peste sensul giratoriu și întrucât s-au speriat, au plecat de la fața locului.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i de asemenea recoltate mostre biologice de sânge, la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma impactului, pasagerul ce se afla pe scaunul din stânga față, a suferit leziuni și fiind transportat de către lucrătorii de poliție la Spitalul Rădăuți pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale.

În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” și „ conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de